Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O nouă înșelătorie pusă la cale de români face ravagii în Italia. Cum te păcălesc să le dai mașina gratis
WhatsApp
Escrocheria "Cecul fals". O nouă înșelăciune pusă la cale de o grupare de români și italieni fost descoperită de polițiști. Cea mai recentă victimă este un bătrân de 72 de ani din San Lazzaro di Savena, o comună din Provincia Bologna. 

Presa din Italia scrie despre cazul unui pensionar în vârstă de 72 de ani care a fost păcălit de o grupare de români și italieni. Victima înșelătoriei a scos la vânzare un autoturism Honda CR-V, folosind pe un site web specializat. 

Trei italieni l-au contactat și au stabilit o întâlnire într-o agenție specializată de vânzări auto. După ce s-au perfectat actele, cei trei au plecat cu mașina, achitând-o cu un cec în valoare de 3.500 de euro. Doar că respectivul instrument de plată era fals.

Escrocheria "Cecul fals". Până îți dai seama că ai fost păcălit, mașina e deja în România

 

Bătrânul a mers la bancă să colectele banii, însă mare i-a fost mirarea atunci când funcționarii i-au spus că cecul este fals. Degeaba a încercat nefericitul păcălit să-i contacteze pe cei 3, telefoanele acestora erau închise. 

El a mers la carabinieri pentru a denunța înșelăciunea. După o serie de investigații, oamenii legii au depistat mașina în România, cu ajutorul poliției române. Totodată, agenții i-au depistat pe cei trei escroci care au mers la întâlnire, fiind vorba de trei italieni cu vârste de 31, 43 și 49 de ani, scrie publicația Il Resto del Carlino (sursa în limba italiană).

Escrocii au fost arestați pentru fraudă, cercetările continuând în acest caz, bănuiala principală fiind că este vorba de o rețea specializată, formată din italieni și români, iar bătrânul nu este prima victimă.  

Escrocheria cecul fals italia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel