Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O nouă biserică ortodoxă pentru românii din Italia. Conaționalii din Orbassano se vor ruga într-un splendid lăcaș de cult de lemn
Sâmbătă dimineață, a avut loc inaugurarea noii biserici ortodoxe românești, care a fost construită în Via Della Bassa din Orbassano, provincia Torino și totodată și prima ceremonie religioasă.
O nouă biserică ortodoxă pentru românii din Italia. Conaționalii din Orbassano se vor ruga într-un splendid lăcaș de cult de lemn

Lăcașul de cult a fost ridicat datorită voinței și determinării părintelui Eugen Bânzari, parohul comunității religioase românești, care reunește credincioșii din Orbassano și din localitățile învecinate. Preotul a depășit toate dificultățile, de la cele economice până la prejudecăți, și a reușit să-și vadă visul cu ochii - un lăcaș de cult care va aduna credincioșii români.

La ceremonie au participat primarul Cinzia Maria Bosso, consulul României în Italia, Ioana Gheorghias, președintele Consiliului Local Orbassano, comandantul Poliției Locale, numeroși preoți parohi din provincie și episcopul Diecezei Italiei, părintele Atanasie de Bogdania, cel care a inaugurat biserica.

Proiectul edificării noii biserici a început în 2017, când administrația anterioară a concesionat un teren pentru noul lăcaș de cult. Ulterior, proiectul a continuat și, iată, a fost finalizat în timpul mandatului actualului primar Cinzia Bosso, scrie torinosud.it.

Splendida construcție din lemn în stil moldovenesc va reprezenta un punct de referință important pentru comunitatea românească locală, nu doar din punct de vedere religios, ci și cultural. Toate acestea reprezintă un pas important în direcția integrării complete a comunității românești de pe teritoriul italian, pentru o conviețuire tot mai fructuoasă și pașnică. 

Din nefericire, o altă biserică biserică românească din Italia a fost transformată în scrum la finalul lunii octombrie.

 

INCENDIU devastator la o biserică românească din Italia 

 

O biserică românească din Italia s-a făcut scrum, duminică, 17 octombrie. Pompierii au intervenit rapid, flăcările riscând să se extindă și la casele vecine. 

Biserica Ortodoxă Română din Pavona, localitate din zona Albano Laziale, în apropierea Romei, a fost cuprinsă de un incendiu puternic. Potrivit presei din Italia, incidentul s-a petrecut duminică, 17 octombrie, în jurul orei 13:00.

Conform primelor reconstituiri, incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit la un frigider. Pompierii au intervenit rapid la fața locului, iar unele locuințe din preajma bisericii au fost evacuate. La fața locului au sosit echipele de pompieri din Nemi, Marino și Pomezia (Lazio).

Unele case, situate în apropierea clădirii, au fost evacuate pentru a permite pompierilor să efectueze operațiunile de stingere a incendiului. În interiorul camerei în care era frigiderul respectiv, pompierii au găsit și butelii de gaz. Din păcate, biserica situată pe via Palermo a fost aproape complet distrusă de flăcări.

[citeste si]

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?