Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Nu mai aruncați cojile de ouă. Motivele geniale pentru care ar trebui să le folosiți în grădină
WhatsApp
În majoritatea caselor cojile de ouă ajung în coșul de gunoi. Dar dacă sunteți pasionat de grădinărit, trebuie să știți că acestea reprezintă o adevărată comoară!
Nu mai aruncați cojile de ouă. Motivele geniale pentru care ar trebui să le folosiți în grădina

Puteți utiliza cojile de ouă în mai multe scopuri, deoarece ele reprezintă o resursă minunată pentru însămânțare, îmbunătățirea solului, combaterea dăunătorilor.

Vremea rece și umedă atrage o mulțime de limacși, care ronțăie frunzele abia răsărite. Ca să-i combateți, încercați să folosiți cojile de ouă, mărunțite grosolan, care irită părțile inferioare ale limacșilor și melcilor

Cojile mărunțite de ouă reprezintă o alternativă excelentă a reziduurilor de alge. Pur și simplu presărați-le pe suprafața solului, în jurul plantelor vulnerabile, repetând această procedură după ploaie.

Toată lumea știe că ouăle au un miros distinct, pe care rumegătoarele nu-l suportă. Răspândiți coji sparte de ouă în jurul grădinii, ca să țineți rumegătoarele la distanță.

Putregaiul este cauzat de carența de calciu, a roșiilor, ardeilor și vinetelor. Cojile de ouă pot fi un îngrășământ minunat pentru plantele predispuse la putregaiul apical. Mărunțiți 4 coji uscate de ouă și să le adăugați în solul din jurul plantei, atunci când o sădiți. Odată cu descompunerea lor planta va obține calciul necesar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel