Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Nu mai aruncați cojile de ouă. Motivele geniale pentru care ar trebui să le folosiți în grădină
În majoritatea caselor cojile de ouă ajung în coșul de gunoi. Dar dacă sunteți grădinar, trebuie să știți că acestea reprezintă o adevărată comoară!
Nu mai aruncați cojile de ouă. Motivele geniale pentru care ar trebui să le folosiți în grădina

Grădinarii pot să utilizeze cojile de ouă în mai multe scopuri. Ele reprezintă o resursă minunată pentru însămânțare, îmbunătățirea solului, combaterea dăunătorilor.

Combate limacșii și melcii - Vremea rece și umedă atrage o mulțime de limacși, care ronțăie frunzele verzi, abia răsărite. Ca să-i combateți, încercați să folosiți cojile ascuțite de ouă, mărunțite grosolan, care irită părțile inferioare ale creaturilor cu pielea sensibilă, precum limacșii și melcii. Cojile mărunțite de ouă reprezintă o alternativă excelentă a reziduurilor de diatomee. Pur și simplu presărați-le pe suprafața solului, în jurul plantelor vulnerabile, repetând această procedură după ploaie.

Respinge rumegătoarele - Toată lumea știe că ouăle au un miros distinct. Spre norocul grădinarilor, rumegătoarele nu-l suportă. Răspândiți coji sparte de ouă în jurul grădinii, ca să țineți rumegătoarele la distanță.

Îngrășământ pentru plante  - Putregaiul apical, cauzat de carența de calciu, a roșiilor, ardeilor și vinetelor. Având în vedere faptul că conțin o cantitate mare de calciu, cojile de ouă pot fi un îngrășământ minunat pentru plantele predispuse la putregaiul apical. Experții spun că trebuie să mărunțiți 4 coji uscate de ouă și să le adăugați în solul din jurul plantei, atunci când o sădiți. O dată cu descompunerea lor planta va obține calciul necesar.

 

Păsările, sunt atrase de suplimentele de calciu 

 

Fertilizează solul cu minerale - Cojile de ouă nu reprezintă doar un aditiv minunat pentru solul din jurul roșiilor, ardeilor și vinetelor. Datorită conținutului lor mare de minerale, ele reprezintă un îngrășământ extraordinar pentru tot solul. Cojile de ouă reprezintă un adaos minunat pentru compost. Este eficient să le curățați, uscați și fărâmițați în prealabil. Astfel ele se descompun mai repede, relatează retete-usoare.info.

Îmbunătățește solul din ghivece - Cojile de ouă reprezintă o soluție optimă pentru îmbunătățirea drenajului solului din ghivece. În locul pietrișului, horticultorii recomandă adăugarea cojilor sparte de ouă la fundul ghiveciului. Pe lângă faptul că ghiveciul va deveni mai ușor și mai simplu de manevrat, veți îmbunătăți și circulația aerului prin el. În plus, cojile de ouă se vor descompune și vor furniza nutrienți pentru plantă. Va trebui să înlocuiți solul și cojile de ouă în fiecare sezon sau după 2 sezoane. În general, aceasta este cea mai bună metodă.

Înlătură fisurile - Cojile de ouă nu sunt utile doar pentru grădină, ci și pentru grădinar! În timpul grădinăritului mai apar și leziuni minore. Și, chiar dacă ne credeți sau nu, membrana oului, aflată pe pereții interiori ai cojii lui, are proprietăți tămăduitoare destul de neașteptate. Specialiștii ne recomandă să aplicăm membrana umedă pe tăieturi și fisuri, ca să accelerăm vindecarea lor.

Hrană pentru păsări - Experții sugerează răspândirea bucățelelor curate și uscate de coji de ouă în jurul curții voastre. De asemenea, puteți să le amestecați cu semințe pentru păsări. Păsările, îndeosebi femelele, care au depus ouă, sunt atrase de suplimentele de calciu.

[citeste si]

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?