Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Nu mai arunca cojile de banane. 10 întrebuințări mai puțin știute pentru toată casa
WhatsApp
Dacă te-ai obișnuit să arunci la gunoi cojile de banane, află că acestea au multiple utilizări. Cu siguranță îți vei schimba părerea despre acest fruct. 
Nu mai arunca cojile de banane. 10 întrebuințări mai puțin știute

Nu mai arunca cojile de banane și folosește-le în bucătărie, ca produs de curățare, sau în rutina de înfrumusețare. Iată cele mai practice utilizări pentru cojile de banane. 

1. Ajută la reducerea acneei

 

Cojile de banane conțin vitamina C, vitamina E, potasiu, zinc, fier și mangan. Acești nutrienți pot calma pielea inflamată și pot reduce focarele de acnee. Mai mult, cojile de banane conțin luteină și carotenoizi care sunt compuși solubili în grăsimi care ajută la combaterea inflamației și a erupțiilor acneice.

Frecați coaja de banană pe piele și lăsați-o să acționeze timp de 5 până la 10 minute. Clătiți-vă pielea. Repetați de două ori pe zi.

2. Ajută la reducerea ridurilor

 

Ridurile faciale apar atunci când pielea își pierde elasticitatea și își pierde fermitatea. Antioxidanții și vitamina C din banane pot ajuta la reducerea apariției ridurilor.

Frecați coaja de banană pe piele și lăsați-o timp de 30 de minute sau peste noapte. Spală-te pe față și hidratează-te. Repetați de 3 ori pe săptămână.

3. Lustruiește tacâmurile

 

Atunci când tacâmurile încep să-și piardă strălucirea sau încep să se păteze, încearcă să folosești o coajă de banană. Interiorul unei coji de banană conține substanțe precum potasiul care ajută la curățarea obiectelor metalice.

Ia cojile de banane și puneți-le într-un blender. Adăugă o jumătate de cană de apă în amestec. Amestecă până când devine o pastă. Freacă tacâmurile cu pasta obținută timp de câteva minute.

4. Ajută la îndepărtarea așchiilor

 

O coajă de banană este bogată în enzime, iar aceste enzime din coaja de banană au o acțiune de tragere care va atrage subiectul străin la suprafața pielii, ceea ce va face mult mai ușor de prins așchia cu penseta.

Aplicați o coajă de banană coaptă pe zona afectată a pielii. Lăsați să stea pe piele timp de 15 minute. Îndepărtați-o ușor, fără a o freca pe piele. Îndepărtați apoi așchia.

5. Nu mai arunca cojile de banane și pune-le în ghiveci 


Adăugarea unei coji de banană în pământul de flori va ajuta la introducerea mai mult calciu, magneziu, sulf, fosfați, potasiu și sodiu - toate acestea fiind vitale pentru o creștere sănătoasă a plantelor dumneavoastră.

Tăiați cojile de banane în bucăți mai mici. Îngropați cojile de banană sub planta pe care doriți să o fertilizați - în mod ideal, lângă rădăcini.
Udați imediat planta pentru a lăsa pământul să se așeze deasupra ei.

6. Albesc dinții

 

Cojile de banane coapte sunt foarte bogate în potasiu, care poate ajuta la reducerea petelor galbene care apar în urma consumului anumitor băuturi, cum ar fi cafeaua și ceaiul, și a anumitor alimente, cum ar fi afinele și zmeura.

Spălați-vă pe dinți și clătiți-vă bine pe dinți. Luați interiorul cojii de banană și frecați-o pe dinți timp de 2 minute. Clătiți-vă din nou pe dinți și repetați zilnic.

7. Ajută la reducerea aspectului urât al cicatricilor

 

Cojile de banane au capacitatea de a reduce drastic iritațiile pielii, cum ar fi umflăturile, roșeața și cicatricile. De asemenea, ele conțin acizi grași esterificați care au fost de fapt izolați și încorporați în diverse loțiuni care diminuează vizibilitatea cicatricilor.

Luați coaja de banană și aplicați-o pe zona afectată. Lăsați să acționeze timp de o oră sau peste noapte. Repetați zilnic.

8. Ajută la tratarea migrenelor și a durerilor de cap


Nu mai arunca cojile de banane și tratează durerile de cap. Dacă sunteți în căutarea unui mod natural de a vă trata migrena, nu căutați mai departe de coșul de fructe. O coajă de banană pe frunte și pe ceafă poate ajuta la ameliorarea durerilor de cap. Acest lucru se datorează potasiului din coajă.

Puneți coaja de banană în congelator timp de o oră. Aplicați un rând de coajă pe frunte și unul pe ceafă. Lăsați-o să acționeze până când devine caldă. Repetați dacă vă mai doare capul cu alte coji reci.

9. Înmoaie carnea

 

Pentru ca friptura să rămână umedă și fragedă, adăugați în tava de friptură câteva coji de banane coapte. În acest fel, te vei asigura că friptura ta rămâne suculentă în timp ce se află în cuptor și că rămâne plină de aromă. Coaja de banană funcționează ca o pătură pentru carnea dumneavoastră și împiedică vaporizarea umidității.


10. Ajută la ameliorarea mâncărimilor pielii

 

Cojile de banane sunt un remediu de casă excelent pentru mâncărimi ale pielii. Cojile de banane conțin histamină, magneziu, vitamina C și vitamina E. Folosiți o coajă de banană pentru a ameliora mâncărimile cauzate de iederă otrăvită sau de mușcăturile de țânțari.

Aplicați pielea de banană pe zona afectată. Lăsați-o să acționeze timp de 10-15 minute. Îndepărtați și repetați pentru alte zone afectate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel