Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Nu aruncați niciodată cojile de pepene verde. Puteți face din ele o dulceață extrem de delicioasă
Pepenele verde este un fruct foarte sănătos. Este ideal pentru a menține organismul hidratat și a elimina toxinele. Însă majoritatea dintre noi avem tendința să neglijăm o componentă importantă a sa atunci când îl servim: coaja de pepene verde. În general, coaja de pepene verde ajunge în coșul de gunoi, în ciuda beneficiilor pe care le oferă.  Asfel, din cojile de pepene verde putem face o dulceață extrem de delicioasă.
Nu aruncați niciodată cojile de pepene verde. Puteți face din ele o dulceață extrem de delicioasă

Ingrediente pentru dulceața din coji de pepene verde:

1 kg de coji de pepene verde;

800 g de zahăr;

jumătate de lămâie.

apă + ½ linguriță de bicarbonat de sodiu.

 

Nu aruncați niciodată cojile de pepene verde. Puteți face din ele o dulceață extrem de delicioasă. Preparare

 

Spălați bine pepenele și tăiați-l în felii. Separați pulpa și coaja de pe fiecare felie, lăsând un strat subțire de pulpă roșie pe stratul verde. Curățați cojile de pepene de stratul lor superficial, după care tăiați-le în cubulețe. Puneți-le într-o cratiță cu fundul gros.

 

Vedeți și: Combinați o linguriță de suc de pepene verde cu o linguriță de miere. Nu ți-ai imaginat vreodată ce beneficii are!

Acoperiți cojile de pepene cu apă rece în care ați dizolvat bicarbonatul de sodiu. Apoi fierbeți cojile de pepene timp de 2-3 minute din momentul clocotirii apei.

Scoateți cojile de pepene din apă. Puneți-le înapoi în cratița golită de apă și presărați zahărul peste ele. Lăsați-le deoparte pentru aproximativ 2 ore, până când zahărul se va dizolva. 

 

Încercați și:  Gem savuros din pepene verde. Iese ceva senzațional din doar trei ingrediente!

Încălziți dulceața pe foc mic până va ajunge la punctul de fierbere. Luați-o de pe foc și lăsați-o să se răcească. Adăugați lămâia feliată în dulceață. Fierbeți dulceața timp de 2-3 minute din momentul clocotirii, pe foc mic. Lăsați-o iarăși să se răcească.

 

Citiți și: Mousse de pepene verde cu o textură netedă care se topește în gură! Va triumfa pe mesele tale de vară

 

Peste 8-10 ore fierbeți-o încă o dată pe parcursul a 2-3 minute. Lăsați-o să se răcească. 8.Aduceți dulceața până la punctul de fierbere și transferați-o cât este fierbinte în borcane sterilizate. Acoperiți-le cu capace și închideți-le ermetic.

[citeste si]

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?