Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Norvegia. Mai multe persoane au fost ucise și rănite, într-un atac. Un bărbat înarmat a fost reținut
WhatsApp
Un bărbat înarmat cu un arc și săgeți a ucis mai multe persoane și a rănit alte câteva miercuri la Kongsberg, în sud-estul Norvegiei, a spus poliția norvegiană, care a arestat un suspect, potrivit AFP.
Norvegia. Mai mulți oameni au fost uciși și răniți de un bărbat, înarmat cu un arc

"Din păcate, putem confirma că există mai mulți răniți și, din păcate, mai mulți morți", a declarat oficialul poliției locale Øyvind Aas într-o conferință de presă. "Omul care a comis această faptă a fost arestat de poliție și, conform informațiilor noastre, există o singură persoană implicată", a adăugat el.

 

Atac armat într-un oficiu poștal din Memphis. Sunt 3 morți

 

Un angajat al poştei americane a deschis focul marţi la locul său de muncă din Memphis, statul Tennessee, omorând două persoane înainte de a întoarce arma asupra lui, au indicat serviciile poştale şi autorităţile locale, notează AFP. 

"Serviciul poştal anchetează un atac armat care a avut loc mai devreme" în oraşul Memphis, a informat poşta americană într-un comunicat.

"Trei angajaţi au murit. În prezent nu mai există nicio ameninţare", a precizat US Post. Atacatorul este unul dintre cei trei angajaţi care au murit şi se pare că s-a sinucis, a afirmat la rândul său o purtătoare de cuvânt a FBI din Memphis, Lisa-Anne Culp, într-o conferinţă de presă, adăugând că a fost deschisă o anchetă.

"Serviciile poştale sunt devastate de această tragedie", a adăugat US Post într-un comunicat. Atacurile armate în întreprinderi sunt un flagel recurent al societăţii americane. Din anii 1970 până în anii 1990, angajaţi sau foşti angajaţi au făcut peste 40 de morţi într-o serie de atacuri asupra serviciului poştal, astfel că americanii au inventat expresia "going postal" pentru a descrie crize de violenţă la locul de muncă.

 

Atac armat și într-un liceu din Texas

 

În urmă cu o săptămână, un incident armat s-a produs,într-un liceu din statul american Texas. Mai multe persoane au fost rănite după ce o persoană înarmată a deschis focul într-un liceu din Texas, informează poliţia şi media locale, relatează miercuri AFP.

"Suntem la locul unui atac armat la liceul Timberview", a anunţat poliţia locală din Arlington, pe Twitter. Postul local afiliat NBC a relatat că atacul armat s-a soldat cu "mai multe" victime. Potrivit canalului de televiziune Fox, preluat de EFE, cel puţin trei persoane au fost rănite. "Cel puţin două persoane au fost rănite" şi poliţia "îl caută activ pe suspect", a declarat la rândul său primarul oraşului Jim Ross pentru NBC. Autorităţile încearcă să îl reţină pe autorul atacului şi să afle motivele acestuia. Conform unor surse citate de postul ABC News, autorul atacului a reuşit să fugă din liceu.

Perimetrul este securizat în acest moment, au declarat surse din cadrul serviciilor de intervenţie. Mai multe persoane au fost rănite în atac, au afirmat surse medicale citate de presa americană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel