Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Noi condiții de călătorie în Grecia: Ce se întâmplă cu turiștii care sosesc pe aeroportul din Atena
WhatsApp
Autoritățile din Grecia au anunțat noi condiții pentru turiștii care vor sosi cu avionul pe teritroiul elen. Începând de miercuri, 5 august, pe aeoportul Eleftherios Venizelos din  Atena se vor putea efectua testele Covid-19 în incinta aeroportului, pentru toti turistii care doresc, fie că pleacă sau sosesc în Grecia, precum și pentru personalul aeroportului.

„Testul costa 70 de euro și condiția este că trebuie așteptat șase ore în aeroport pentru a primi rezultatul testului.

Deci se ajunge doar cu formularul PLF si codul QR, formular care se poate completa și in ziua sosirii, iar testul se poate face în aeroport”, a precizat un turist român la B1 TV.

Dacă sunt declarați pozitiv, turiștii își vor petrece vacanța în carantina din hotelurile special desmnate pentru acest lucru.

 

Turiștii, obligați să prezinte un test negativ pentru infecția cu COVID-19

 

Autoritățile din Grecia au informat că toți cetățenii străini care intră în Republica Elenă pe cale rutieră prin punctul de trecere a frontierei Kulata Promachonas, în scop turistic, sunt obligați să prezinte un test molecular negativ pentru infecția cu COVID-19, prelevat cu maximum 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Greciei. Testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie obligatoriu în limba engleză și să conțină numele și prenumele persoanei testate, precum și numărul/seria documentului de călătorie ce va fi prezentat în momentul controlului vamal (pașaport sau carte de identitate).

Începând cu 1 iulie 2020, accesul rutier pe teritoriul elen în scop turistic se face doar prin punctul de trecere al frontierei Kulata (Bulgaria) – Promachonas (Grecia), în timp ce pentru celelalte categorii de călătorii esențiale (serviciu, afaceri, studii, scopuri medicale, etc.), traficul se poate desfășura prin orice punct de frontieră (Nymfeia, Krystallopigi, Kakavia, Kipi, Evzoni).

Persoanele care doresc să intre pe teritoriul Greciei au obligația de a prezenta codul QR, primit în urma completării formularului electronic (Passenger Locator Form).

 

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel