Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Nicolae Ciucă, primul ministru al cabinetului Orban II avizat favorabil
WhatsApp
Ministrul propus la Apărare, Nicolae Ciucă, a primit aviz favorabil după audierile din comisiile parlamentare de specialitate.
Nicolae Ciucă

Au fost 12 voturi ”pentru”, 3 ”contra” și 7 abțineri pentru avizarea lui Nicolae Ciucă.

Social-democrații s-au abținut. Este primul aviz favorabil pe care îl primește un ministru propus în Cabientul Orban 2, după ce Florin Cîțu a picat la limită la audieri, iar Costel Alexe a primit aviz negativ.

„MApN nu face politică, face doar politica de Apărare a ţării”, a afirmat Ciucă la începutul audierilor, arătând că Ministerul Apărării este „în grafic” cu toate angajamentele.

El a vorbit despre documentul semnat recent „prin care s-a consfinţit lărgirea Bazei ”Mihail Kohgălniceanu”: „Avem nevoie de infrastructură pentru tot ce înseamnă achiziţiile de tehnică militară”, a punctat Ciucă.

Ministrul a adăugat că, în urma unui proces de consultare, la finalul lunii iunie, va exista „o imagine a tot ce înseamnă derularea proceselor de analiză şi semnare a contractelor pentru achiziţiile din 2020”. „Împreună cu Ministerul Economiei am reuşit să furnizăm un plan pe 10 ani, care să exprime o proiecţie a nevoilor de Apărare şi a fondurilor alocate”, a precizat Nicolae Ciucă.

Votul în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului pentru al doilea Cabinet Orban urmează să fie dat peste o saptamana, pe 24 februarie, la ora 16.00, potrivit calendarului aprobat de Legislativ.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel