Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Muncitorii din construcţii nu mai fug în diaspora. Cristian Erbaşu: Cu AȘA salariu lucrătorii rămân în România
WhatsApp
Cristian Erbaşu, preşedintele Federaţiei Patronatelor Societăţilor din Construcţii, a afirmat că OUG 114 a ajutat segemntul construcțiilor să rețină în țară muncitorii români care, altfel, ar fi luat cale muncii în vestul Europei.
Foto ILUSTRATIV

„Cu un ochi râd, cu unul plâng, știți... Dacă aud toate planurile pentru următoarea perioadă, ar însemna că toţi constructorii vor avea foarte, foarte mult de lucru. Ce vreau să vă spun este însă că nu ştiu dacă autorităţile, societatea în general, realizează potenţialul pieţei construcţiilor acum. Nu este unul atât de încurajator“, a afirmat Erbașu.

El are anumite rezerve și îi îndeamnă pe dezvoltatori să ofere salarii competitive, exprimate în EURO, la fel ca în vestul continentului.

„Construcţiile nu au fost privite ca un domeniu prioritar în ultimii 10 ani, de când a început criza, în 2009. Știm bine vestitele crize de muncă de până anul trecut. OUG 114 a avut efect benefic, cu salariul minim din construcţii de 3.000 de lei. Asta a făcut ca exodul forţei de muncă pe 2019-2020 să se diminueze foarte mult, ceea ce a fost foarte bine. Asta nu înseamnă că în 2019 s-a oprit plecarea oamenilor, dar au plecat mai puţini. Din păcate puțini au mai fost convinși să se întoarcă

Diferenţele de salariu sunt încă mari, dar dacă oferi un salariu de 1000-1500 de euro, îi poţi convinge pe lucrători să rămână alături de familie și să lucreze în România.

Această creștere a salariului pe zona construcțiilor a adus la lumină foarte mult din economia care se derula înainte la negru", este de părere preşedintele Federaţiei Patronatelor Societăţilor din Construcţii

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel