Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mugur Isărescu: Prețurile din România ar putea crește din cauza coronavirusului
WhatsApp
Bilanţul epidemiei cu coronavirus a crescut dramatic. În ultimele 24 de ore, în China au murit încă 97 de persoane, iar numărul îmbolnăvirilor a trecut de 40.000.

Pe lângă dramatismul situaţiei, impactul economic al acestei crize este tot mai sever. În încercarea de a limita răspândirea virusului, guvernul chinez a prelungit mult vacanţa de Anul Nou, ceea ce afectează lanţul global de aprovizionare, cu materii prime şi componente.

„Un duş rece” de care lumea chiar nu avea nevoie, spun analiştii.

Banca Naţională a României consideră situaţia din China un risc care poate provoca scumpiri ale produselor de pe piaţă. Mugur Isărescu spune că nu are deocamdată un impact calculat.

„Incertitudini sporite (n.r. la adresa inflaţiei) generează și dinamica scăzută a economiei zonei euro și a celei globale, precum și creșterea riscurilor la adresa perspectivei acestora, inclusiv pe fondul epidemiei de coronavirus”, spune Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, potrivit Știrile PRO TV.

În 2018, România a importat din China bunuri de peste 5 miliarde de euro, iar în primele 11 luni ale anului trecut - de 4,2 miliarde de euro.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel