Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Moise Guran: Capcană pentru Klaus Iohannis. Dăncilă îi va REPROȘA asta, pe bună DREPTATE
WhatsApp
Moise Guran spune că în situația creată la nivelul Guvernului, acolo unde nu se găsesc soluții pentru înlocuirea miniștrilor demisionari, Klaus Iohannis ar fi picat într-o capcană. 

Văd că mai mulți analiști persistă în confuzia dintre numirea unor miniștri interimari (dintre membrii rămași ai cabinetului) și remanierea cu schimbarea compunerii politice a guvernului. Pe cea din urmă președintele nici NU are voie să o facă fără votul parlamentului. Dar prima (numirea miniștrilor interimari, pentru 45 de zile) este obligatorie, pentru că altfel și guvernul și ministerele respective rămân în stare de inconstituționalitate, de nefuncționare de facto.
Articolul de mai jos arată în ce capcană a intrat Președintele Iohannis. Dăncilă îi va reproșa aceste lucruri și pe bună dreptate.

Articolul la care face referire Moise Guran se referă la faptul că aproximativ 10 000 de bugetari nu și-au primit salariile pe motiv că miniștrii de la Mediu și Energie, care au plecat din funcții nu și-au lăsat înlocuitori și nu are cine să semneze documentele. Astfel, președintele Klaus Iohannis este sub presiune pentru că oamenii nu-și pot primi banii. 

Klaus Iohannis a anunţat, joia trecută, că respinge cele trei propuneri de miniştrii interimari făcute de premierul Viorica Dăncilă, respectiv Niculae Bădălău la Energie, Ioan Deneş la Mediu şi Ştefan Radu Oprea la relaţia cu Parlamentul. Şeful statului a susţinut că nu va accepta remanierile propuse de Viorica Dăncilă, fiind o guvernare „haotică, incompetentă şi coruptă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel