Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Miting de solidaritate pentru Camelia Smicală, românca lăsată fără copii de statul FINLANDEZ
WhatsApp
 Peste 150 de persoane au participat, duminică, în Cluj-Napoca, un miting de solidaritate cu familia Cameliei Smicală și au cerut autorităților din Finlanda să-i lase pe cei doi copii să ajungă lângă mama lor.

Participanții la mitingul de solidaritate cu familia Cameliei Smicală s-au adunat, duminică, în Piața Mihai Viteazu din Cluj-Napoca, având afișe în limbile română și engleză cu mesaje precum „Mobilizare pentru Maria și Mihai, copii ținuți cu forța în orfelinate în Finlanda”, „Finlanda, redă-i pe Maria și Mihai înapoi mamei lor”, „Românii sunt solidari cu Maria și Mihai”, „MAE – România înseamnă Mihai și Maria”, „Finlanda, lasă-i pe Maria și Mihai să plece acasă”.

„Ziua Națională este ziua tuturor românilor, o zi în care ne-am solidarizat cu toți românii. Ne-am adunat să susținem familia Cameliei Smicală din Finlanda, care are doi copii, pe Maria și Mihai, ținuți prizonieri de statul finlandez. Cerem autorităților din Finlanda să-i lase pe acești copii să ajungă lângă mama lor, ca această familie a Cameliei Smicală să fie reîntregită. Vrem să transmitem un semnal că se poate. Care lege din lume poate să separe părinții de copii sau copiii de o mamă? Niciuna”, a spus unul dintre organizatorii mitingului.

În cadrul acțiunii, cei prezenți au cântat imnul național al României și cântece patriotice.

În 2015, Camelia Smicală, medic din Piatra-Neamț, locuia în Finlanda și era căsătorită cu un cetățean finlandez, care o abuza, iar femeia a amenințat că pleacă de acasă, împreună cu cei doi copii. Soțul a anunțat, însă, serviciile sociale și astfel au fost luați copiii, în urma unei descinderi în forţă, potrivit MEDIAFAX.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel