Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ministrul Sănătății anunță SANCȚIUNI pentru cei care au SĂRIT peste rând la vaccinare
WhatsApp
Peste 1.300 de persoane care urmau să fie vaccinate în etapa a treia apar, în săptămâna 15 - 23 ianuarie, ca vaccinate, spune ministrul Sănătății. Vlad Voiculescu anunță controale în centrele de vaccinare, dar și sancțiuni: „România în acest moment nu poate fi un sat fără câini”.

Vlad Voiculescu a spus, miercuri, că procesul vaccinării trebuie să fie transparentizat.

„Prima dată am descoperit că, între 15 și 23 ianuarie, în registrul de vaccinări sunt 1.353 de persoane vaccinate marcate ca eligibile în etapa a treia. Ar putea fi erori de introducere a datelor sau cineva chiar a sărit peste rând. Știm din presă că lucrul ăsta s-a mai întâmplat. Știm că în momentul acesta avem mai puține doze de vaccin decât am avea nevoie. Este esențial ca autoritățile să nu rămână pasive la inechități”, a spus ministrul.

Trebuie protejați cei vulnerabili, astfel că se vor face echipe mixte care vor verifica cum stau lucrurile de fapt în centrele de vaccinare.

„E clar că România în acest moment nu poate fi un sat fără câini, ne trebuie sancțiuni. Am vorbit cu premierul despre introducerea unor sancțiuni. Trebuie verificat dacă strategia adoptată este respectată în centrele de vaccinare”, a adăugat Voiculescu, afirmând că în acest moment coordonatorii centrelor de vaccinare pot primi cercetare disciplinară.

„Imediat vom putea vorbi de sancțiuni adoptate de Guvern”, a spus ministrul Sănătății, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel