Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ministrul român Externe, Bogdan Aurescu, reacție la arestarea lui Navalnîi: „Este inacceptabilă”
WhatsApp
Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, susține că reținerea liderului opoziției ruse, Alexei Navalnîi, este inacceptabilă și nedemocratică. Mesajul a fost postat pe Twitter.
bogdan_aurescu_ministru

„Reținerea liderului opoziției ruse la întoarcea sa în Rusia, după ce s-a refăcut fiind otrăvit cu Novichok, este inacceptabilă. Represiunea opoziției, doar pentru că este opoziție, este total nedemocratică”, a scris Bogdan Aurescu pe Twitter.

Duminică seara, Alexei Navalnîi a fost reținut în aeroport la puțin timp după ce a trecut de punctul de control. Polițiștii ruși nu au precizat motivul reținerii. Navalnîi a revenit în Rusia deși știa că riscă să ajungă la închisoare. Alexei Navalnîi a ajuns în Rusia duminică seara cu un avion care a aterizat pe aeroportul Şeremetievo, în apropierea Moscovei. Inițial, avionul trebuia să ajungă la Moscova, dar autoritățile au schimbat aeroportul deoarece Navalnîi era așteptat de numeroși susținători.

După ce a coborât din avion, el a spus că este bucuros că s-a întors acasă. În momentul în care a fost înconjurat de polițiști, Alexei Navalnîi a solicitat să fie însoțit de avocat. Solicitarea i-a fost refuzată. Alexei Navalnîi este unul dintre cei mai mari critici ai preşedintelui rus Vladimir Putin. Anul trecut, în luna august, el a fost otrăvit și, ulterior, a primit tratament la o clinică din Germania.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel