Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ministrul Economiei, Virgil Popescu, despre posibilitatea tăierii salariilor bugetarilor
WhatsApp
Ministrul Economiei, Virgil Popescu, infirmă scenariul tăierii salariilor bugetarilor şi consideră că afirmaţia economistului-şef al Băncii Naţionale a României, Valentin Lazea, pe această temă reprezintă, în contextul campaniei electorale, un sprijin personal pentru o posibilă discuţie.
gov.ro

„Eu nu cred în declaraţia, aşa, nevinovată a domnului Lazea. Din ce ştiu eu, domnul Lazea este un discipol al lui Florin Georgescu (prim viceguvernator al BNR n.r). Să te trezeşti în mijlocul campaniei electorale să spui, chiar dacă şi-a asumat-o dânsul aşa, pe persoană fizică, nu punctul de vedere al Băncii Naţionale, că vrei să tai salariile mie mi se pare că este un sprijin personal al domnului Lazea pentru o posibilă discuţie, pentru o temă care după mine este o temă falsă. Infirm categoric acest scenariu, infirm categoric scenariul creşterii taxelor. Am spus foarte clar în programul de guvernare: taxele nu vor creşte, nu vom tăia salariile bugetarilor", a explicat Virgil Popescu, luni seara, la Realitatea Plus.

El a subliniat că, potrivit datelor statistice, venitul mediu salarial a crescut cu 7,5% faţă de cel din septembrie 2019 şi a reiterat că se poate vorbi despre o îngheţare a salariilor demnitarilor, care oricum sunt prea mari.

"Adică vorbim pe această perioadă de pandemie de o creştere a venitului salariaţilor, nu vorbim de o scădere sau o îngheţare. Este exclus. Noi putem vorbi, cum am vorbit la 1 ianuarie 2020 prin acea Ordonanţă 1, dacă îmi aduc bine aminte, prin care am îngheţat salariile demnitarilor, care mie mi se par oricum mari, sau ale parlamentarilor. Şi eu sunt parlamentar şi pot să vă spun că una este să te duci în Parlament să participi la Comisii şi alta este să stai acasă să faci virtual şi să treci legi aşa, fără număr, fără număr, la final de mandat, cum se întâmplă acum. Dar să vorbim despre îngheţarea salariilor bugetarilor, a oamenilor este exclus...sau tăierea", a spus ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, citat de agerpres.

Săptămâna de lucru de patru zile pentru bugetari



Economistul şef al BNR, Valentin Lazea, a declarat joi că se pot imagina soluţii pentru bugetari - pentru că nu este deloc normal ca salariul mediu în sectorul bugetar să fie mai mare decât în mediul privat.

El a venit cu un exemplu de soluţie, respectiv săptămâna de lucru de patru zile pentru bugetari, cu reducerea cu o cincime a salariului acestora.

"O soluţie ar putea fi, de exemplu, săptămâna de lucru de patru zile pentru bugetari, cu reducerea cu o cincime a salariului. Măcar aşa s-ar ajunge spre un cvasiechilibru între salariile bugetare şi salariile din mediul privat. Iarăşi, o soluţie ar fi din nou o intrare în sectorul bugetar la şapte ieşiri, cum s-a mai aplicat în trecut şi se mai pot imagina", a spus Lazea.

[cieste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel