Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mihai Fifor: "Votul de ieri ne-a arătat că există multe resentimente împotriva PSD"
WhatsApp
Rezultatul votului la alegerile prezidenţiale arată că există ''multe resentimente'' împotriva PSD, unele ''hrănite'' de adversari, altele determinate de ''greşeli, stângăcii sau ezitări'' ale partidului, susţine secretarul general al social-democraţilor, Mihai Fifor.
Sursa foto: captură Antena 3

"În calitate de secretar general al PSD vreau să le mulţumesc celor peste trei milioane de cetăţeni români care au votat ieri candidatul partidului nostru. Împreună cu voi vom începe reconstrucţia PSD. Avem multe lucruri de îndreptat şi multe lucruri de îmbunătăţit. Votul de ieri ne-a arătat că există multe resentimente împotriva PSD. Unele au fost hrănite de ura sădită de adversarii noştri. Dar trebuie să admitem că o bună parte dintre ele se datorează greşelilor, stângăciilor sau ezitărilor noastre", a scris Fifor, luni pe Facebook.

În opinia sa, sunt necesare construirea unei relaţii "sincere" cu electoratul, "mai multă corectitudine, mai puţine greşeli şi decizii mai hotărâte", care să răspundă problemelor stringente ale cetăţenilor.

"Recunoaşterea neajunsurilor noastre este primul pas în această reconstrucţie. Pe de altă parte, cei peste 65% dintre românii care au votat nu l-au ales pe Iohannis pentru că l-au plăcut, ci pentru că l-au considerat răul cel mai mic. Acesta este meritul ruşinos al celui care a redevenit preşedinte după cinci ani de nimic. (...) Rămâne un spaţiu larg în care PSD se poate reconstrui pentru a redeveni prima forţă politică a României. Depinde numai de noi şi, în primul rând, de relaţia pe care o vom construi cu românii", a adăugat el.

Fifor a opinat că intenţiile PNL privind convocarea alegerilor anticipate ar reprezenta "dovada evidentă a fugii de răspundere faţă de o guvernare care deja alunecă într-o cruntă austeritate".

"Deci nu bunăstarea cetăţenilor şi echilibrul ţării îi preocupă cel mai mult pe cei din PNL, ci cum să-şi aranjeze cărţile electorale ca să îşi asigure perpetuarea la putere. Este aceeaşi greşeală cinică pe care au făcut-o şi cei de la USR, după rezultatul de la europarlamentare, când au anunţat refuzul de a participa la o guvernare pentru care primiseră un vot masiv. Asta ne arată că adversarii noştri nu sunt nici pe departe nici atât de tari, nici atât de inteligenţi pe cât îi arată acum rezultatul de la prezidenţiale", a mai scris el.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Alegerile Prezidentiale Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel