Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mesajul unei ROMÂNCE, de Ziua Națională: „România, eu sunt fetița care și-a privit sora cum împachetează și pleacă departe”
WhatsApp
Mădălina Gligor, o tânără din Reşiţa, a postat un mesaj emoţionant pe Facebook, de Ziua Naţională a României, pentru a trage un semnal de alarmă.

Cuvintele Mădălinei au fost atât de emoţionante încât Ioan Popa, primarul municipiului Reşiţa, le-a rostit, astăzi, în timpul evenimentelor organizate de Ziua Naţională, scrie Observator.

„Si astazi toata lumea o sa isi posteze dragostea si mandria fata de tine, dulce Romanie.

Eu vreau sa iti spun ca fac parte din generatia care a suportat urmarile comunismului, mai ales in sistemul de invatamant care ne-a invatat cum se sta corect in banca si ca inainte sa bei apa trebuie sa ridici doua degetele, dar nu ne-a invatat cum sa gandim singuri si ca spiritul de turma nu e o solutie, si da, tot noi suntem generatia aia care ne-am revoltat si am devenit niste "nesimtiti", fara respect doar pentru ca am inteles ca notele si absentele in rosu nu o sa ne faca oameni mai buni si de valoare, pe cand gandirea critica si simtul dezvoltarii s-ar putea sa ne urce putin mai sus pe scara sociala.

Noi nu ne dorim nici bani si nici valoare, noi suntem generatia aceea care chiar daca ni s-au taiat aripile, ne-am cumparat niste scoci si ni le-am lipit singuri inapoi.

Romania, eu sunt copilul a doi parinti care nu au vrut sa plece si au ales sa munceasca de dimineata pana seara si nu le e usor pentru ca desi sunt "acasa" ne vedem atat de putin.

Romania, eu sunt fetita care si-a privit sora cum impacheteaza si pleaca departe. Si imi e atat de dor de ea...

Romania, eu sunt cea care si-a vazut cea mai buna prietena plecand.

Romanie, dulce Romanie, zilnic imi aud prietenii cum isi doresc sa plece de aici si majoritatea chiar o sa o faca, dar eu sunt prea incapatanata sa plec, asa ca o sa ma incapatanez sa raman aici si macar sa incerc sa schimb ceva, nu stiu daca voi reusi, dar macar voi stii ca am incercat.

Romania, cand ne facem si noi bine?", a spus Mădălina Gligor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel