Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mercedes refuză ajutorul de stat: "Avem suficiente fonduri"
WhatsApp
Daimler dispune în prezent de suficiente fonduri şi nu vede necesitatea de a apela la ajutorul de stat, în pofida opririi producţiei la majoritatea fabricilor sale din Europa, pentru a ţine sub control pandemia de coronavirus (COVID-19), a afirmat directorul general Ola Kaellenius, într-un interviu acordat publicaţiei germane Handelsblatt, transmite Reuters.

"În prezent, Daimler nu are nevoie de ajutor de stat. Vorbind la modul general, industria înregistra o creştere a comenzilor înainte de criză", a declarat şeful producătorului auto german.

Întrebat dacă Daimler îi va ajuta pe furnizorii care se confruntă cu dificultăţi, Kaellenius a răspuns: "Discutăm permanent cu furnizorii noştri şi ne consultăm cu ei. Până acum nu s-au înregistrat cazuri de probleme cu lichidităţile".

Daimler a oprit producţia la fabrica sa din Tuscaloosa, Alabama, a adăugat Kaellenius, precizând că urmează să fie redeschisă uzina din China, unde cererea de maşini se redresează.

China este cea mai mare piaţă auto din lume.

Daimler deţine divizia de lux Mercedes-Benz şi brandul Smart. În România, Daimler are două unităţi de producţie, la Cugir şi Sebeş, relatează Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel