Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Medicii francezi atenționează: „Ne vom confrunta cu o epidemie generalizată"
Pandemia de COVID-19 merge pe un trend ascendent în Franța, fenomen care i-a determinat pe medici să tragă un semnal de alarmă.
pacienti_covid_franta_septembrie

Pe fondul relaxării și a apropierii sezonului de gripă și viroze, Franța este foarte aproape de valul 2 al pandemiei, a atenționat cunoscutul medic Patrick Bouet.

„Al doilea val al pandemiei vine mai repede decât ne-am temut. Miercuri, Olivier Veran, ministrul Sănătății, a vorbit despre asta, dar nu a mers suficient de departe. Nu a spus că, în cazul în care nu se va schimba nimic, în 3 sau 4 săptămâni Franța se va confrunta în toamnă și iarnă cu o epidemie generalizată", a declarat medicul Patrick Bouet într-un interviu, citat de Le Figaro. 

Joi, Franța  a ajuns la un nou record în ceea ce privește îmbolnăvirile de SARS-COV-2. Au fost raportate 16.096 de noi infectări. Precedentul record viza 13.000 de infectări, raportate cu o zi înainte. Rata de pozitivare a fost în creștere în ultimele două săptămâni. A crescut de la 5,4%, la 6,5%.  În baza datelor de la începutul săptămânii, serviciul public de sănătate a semnalat o „subestimare a creșterii numărului de cazuri confirmate, cauzată probabil de o saturație a capacităților de diagnostic și o subestimare a numărului de focare".

[citeste si]

 

 

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
DCMedical.ro | 22 oct 2020, 12:11
Apa de gură care te-ar scăpa de coronavirus
DefenseRomania.ro | 22 oct 2020, 14:09
Avioanele de război ale Spaniei vin să apere România