Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Medicii de la Spitalul „groazei” din Reșița încep să vorbească: „Angajații cumpărau măști din banii lor”
WhatsApp
Imagini terifiante de la Spitalul Județean din Reșița scot la iveală alte detalii șocante. Anagajatii prind curaj și marturisesc condițiile îngrozitoare în care sunt nevoiți să muncească. Aceștia cumpără becuri și măști de protecție din banii lor, în timp ce autoritățile locale nu au mișcat un deget, în ultimii ani, pentru rezolvarea problemelor.

In ultimii 30 de ani, la Spitalul din Reșița nu s-au facut deloc investiții, iar de peste 4 ani conturile spitalului sunt blocate din cauza datoriilor acumulate.

Angajații spitalului au povestit că sunt epuizați și că nu mai fac față numărului mare de cazuri. Aceștia sunt la capătul puterilor și cu moralul la pământ, pentru că mulți dintre colegii lor s-au infectat cu COVID-19. Personalul este insuficient, mai exact 3 medici, 5 asistente și 4 infirmiere la un număr total de 45 de pacienți.

Citește și Spitalul groazei din România. Pacienții cu COVID stau dezbrăcați, pe holuri, în mizerie. Imaginile șocante devenite virale

„De fiecare dată când s-a vrut să se facă ceva, conturile Spitalului Județean au fost blocate din cauza datoriilor mari pe care le are din spate. Nu mai poți să cumperi nimic, investiții nu s-au făcut pentru că nu au primit bani de la Ministerul Sănătății și Prefectura. Toată lumea spunea că trebuie reabilitat spitalul, dar cu ce dacă nu ai bani? Ne-a prins acest COVID cu toate conturile blocate, nu aveam o masca nu s-a știut de unde să înceapă toată nebunia asta.

Citește și Belgia. Șocul trăit de o româncă după ce și-a văzut tatăl pe internet, ținut gol pe holuri, la Spitalul din Reșița. Bărbatul a murit

La început toată lumea a pus mâna de la mâna să cumpere, să facă ceva, ca să putem să ne organizăm. Iar acum asistenții care, în condițiile mizere care sunt și care au fost dintodeauna, încearcă să facă față acestor probleme. Sunt foarte supărați, foarte necăjiți, că au ajuns torționari. Din eroi, suntem torționari”, a declarat Preşedintele Sindicatului Sanitas din cadrul unităţii medicale, Maria Galescu, la Antena 3.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel