Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Medic român: "S-a schimbat profilul infectaților. Mulți vin în stare GRAVĂ"
Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, Carmen Dorobăţ, a declarat, vineri că dacă în ultimele două săptămâni pacienții veneau cu forme ușoare sau medii, acum apar „disfuncții respiratorii", adică pacienți în stare gravă, iar locurile de Terapie Intensivă s-au epuizat.
Foto ILUSTRATIV

La Spitalul de Boli Infecțioase din Iași nu mai sunt locuri la secția de Anestezie Terapie Intensivă, iar următorii pacienți cu noul coronavirus care vor avea nevoie de tratament într-o astfel de secție vor fi trimiși la Spitalul de Neurochirurgie din Iași.

„La Boli Infecţioase la Iaşi mai avem locuri libere pentru a primi pacienţi, din fericire. Mai avem 100 de locuri. La maxim se lucrează în compartimentul de Terapie Intensivă unde nu mai sunt locuri, iar pacienţii gravi, infectați vor merge conform protocolului şi a celor ce am stabilit către Spitalul de Neurochirurgie unde sunt 16 paturi destinate acestor pacienţi", a declarat, vineri, presei Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Jumătate sunt sub 50 de ani

 

Mai bine de jumătate dintre persoanele infectate cu noul coronavirus internate la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi au până în 50 de ani.

„Cred eu că profilul pacientului s-a schimbat într-o oarecare măsură. Dacă în primele două săptămâni am avut pacienţi cu forme uşoare sau medii, în prezent am constat că apar disfuncţii respiratorii. Din fericire, nu la mulţi grave, dar tot mai mulți, indiferent de vârstă. Sunt două ipoteze ca să spun aşa. Fie agentul infecţios trecând de la individ la individ îşi modifică patogenitatea, deci capacitatea de a agresa organismul, să sperăm că nu şi-o modifică într-un sens rău pentru noi, adică nu devine mai agresiv, iar pe de altă parte ar putea fi vorba strict de terenul despre care discutăm al pacientului, despre comorbidităţi, despre vârstă. Acestea sunt concluzii la care vom putea răspunde abia după două trei săptămâni", a explicat Carmen Dorobăț.

La Spitalul de Boli Infecțioase din Iași mai sunt teste pentru acest sfârșit de săptămână, iar o comandă de 2.000 de teste ar urma să ajungă la începutul săptămânii viitoare.

[citeste si]

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?