Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Medic român, avertisment îngrijorător: Numărul deceselor de COVID nu va scădea în următoarea perioadă
WhatsApp
Recorduri îngrijorătoare anunțate astăzi: peste 6.500 de cazuri noi de infectare și mai bine de 900 de pacienți în stare gravă la terapie intensivă. 103 pacienți au decedat. Medicii avertizează că rata mortalității ajunge la 70% în cazul pacienților care ajung la terapie intensivă și că numărul deceselor va mai crește.
carmen_dobrovat_medic

Un număr mare de pacienți rămân acasă sub supravegherea medicului de familie. Aceștia trebuie sa semnaleze cea mai mică modificare a stării lor de sănătate. Dacă nu se întâmplă, starea lor se agravează, ajung grav la spital și imediat în terapie intensivă, spune Carmen Dorobăț, managerul spitalului Sf Parascheva din Iași.

În opinia medicului, aceasta este o explicație pentru numărul mare de pacienți COVID care ajung la ATI. „În momentul de față, la Iași, la boli infecțioase nu e niciun loc la terapie intensivă. Din cele 62 de locuri de terapie intensivă, câte avem în Iași, ieri erau două locuri libere și pe zona de confirmați avem azi 25 de locuri libere”, a spus Dorobăț.

„Întotdeauna calculăm 5 % din totalitatea celor infectați. Am verificat pe total internări, unde avem 3.500 de pacienți pe care i-am manageriat și într-adevăr în terapie intensivă au ajuns 5 %. Iar dintre aceștia, mortalitatea este, în astfel de cazuri, peste 50 %, este 70 %. Putem să înțelegem de ce numărul morților a crescut și de ce nu va scădea în următoarea perioadă de timp”, a spus Dorobăț. „Deci, 300 și ceva de infectari la Iași, 5 % în ATI, la 62 de locuri câte sunt în total, cumulând cu media de 200-250 de noi infectari pe zi, e clar că cele 62 de locuri vor fi permanent pline”, a adăugat ea.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel