Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marinari infectați după 35 de zile pe mare: „Așa ceva nu a mai fost descris în nicio publicație medicală”
WhatsApp
Șapte marinari au fost contaminați cu noul coronavirus după ce au petrecut 35 de zile pe mare și întregul echipaj a fost testat negativ înainte de a pleca, potrivit AFP.

Vasul de pescuit s-a întors în port după ce unii dintre pasagerii săi au avut simptome tipice de Covid-19. Cu toate acestea, cei 60 de membri ai echipajului au efectuat 14 zile de carantină obligatorie într-un hotel din Ushuaia (sud) și înainte de aceasta, au fost supuși testelor de Covid iar rezultatele au fost negative. Cu toate astea au fost confirmate șapte cazuri de coronavirus, a anunțat luni ministerul Sănătății al provinciei argentiniene Tierra del Fuego.

 „Este dificil să stabilim modul în care acest echipaj a fost contaminat, știind că, timp de 35 de zile, nu au avut niciun contact cu continentul și că realimentarea s-a făcut doar în timp ce ieșea din portul Ushuaia. O echipă studiază cronologia simptomelor din cadrul echipajului pentru a stabili cronologia contagiunilor”, explică Alejandra Alfaro, director medical în Tierra del Fuego.

În opinia șefului departamentului de boli infecțioase din Spitalul Regional Ushuaia, Leandro Ballatore, acesta este un „caz care scapă tuturor descrierilor din publicațiile de specialitate, deoarece o perioadă de incubație atât de lungă nu a fost descrisă nicăieri".

„Încă nu putem explica cum au apărut simptomele. Acest lucru este izbitor, dar am stabilit cinci ipoteze pe care trebuie să le terminăm de evaluat pentru a stabili ce s-a întâmplat", a adăugat expertul în boli infecțioase.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel