Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marea Britanie. Un tânăr ROMÂN din Londra a DISPĂRUT fără urmă de două săptămâni: „Au spus că-l vor DECAPITA dacă spune ceva”
WhatsApp
Un tânăr în vârstă de 24 de ani din Suceava a fost dat dispărut în Marea Britanie de mai bine de două săptămâni, iar autoritățile britanice nu i-au dat de urmă. 

De patru ani acesta locuiește în Regatul Unit, dar ultimele luni au fost îngrozitoare pentru acesta. Familia nu a mai auzit nimic de la el de pe data de 24 octombrie 2019. Aceștia susțin că băiatul ar fi intrat într-un grup de romi care i-ar fi furat cardurile și actele și l-au amenințat că dacă se adresează Poliției, va fi decapitat. Familia a sesizat că ceva nu este în regulă cu tânărul când ar fi început să împrumute sume mari de bani de la apropiați. Băiatul face parte dintr-o familie de preoți. Întreaga familie urlă disperată după ajutor, însă, se pare că nimeni nu-i aude.

 

Dispărut fără urmă de aproape două săptămâni


Dispariția lui Gheorghiță Maloș a fost sesizată de familia acestuia în data de 24 octombrie. În acea zi, băiatul ar fi trebuit să primească pachet de acasă, de la sora lui. Când firma de curierat a ajuns la adresă, nimeni nu a ridicat coletul. Aceștia au sunat-o pe sora tânărului să o anunțe că pachetul se va întoarce în România, întrucât nu a fost ridicat.

„Pe data de 23 octombrie, l-am sunat pe fratele meu să-i reamintesc că a doua zi va trebui să ridice un pachet din România. La telefon părea abătut, trist și îngrijorat. El e o fire mai sensibilă, așa că nu am bănuit nimic. Pe data de 24 când a ajuns pachetul, iar el nu era acolo ca să-l ridice, l-am sunat și avea telefonul închis. De atunci nu mai știm nimic de el. Am anunțat autoritățile britanice, dar nu am primit niciun răspuns", povestește Mariana Maloș, sora lui Gheorghiță, potrivit BZI.

 

Totul a pornit de la un coleg de cameră


Mariana mărturisește că fratele ei i-ar fi povestit că un grup de romi, care locuiau în același cartier cu el, l-ar fi amenințat. Totul a început de la un coleg de cameră de etnie romă. Acesta l-ar fi băgat pe băiat într-un grup de prieteni din care, oricât și-ar fi dorit, nu mai putea scăpa. Printre rânduri, a reușit să dea câteva indicații familiei.

„Fratele meu este un om sensibil și cu frică de Dumnezeu. S-a cazat ultima dată într-un centru pentru oameni fără adăpost în Marea Britanie. Nu știu exact denumirea centrului. El evita să ne dea detalii întotdeauna. Acolo a întâlnit, din câte ne-a povestit, un băiat de etnie romă. Acesta făcea parte dintr-un grup dubios. Fratele meu i-a spus mamei că aceștia i-au furat actele și cardurile și l-au amenițat cu moartea. Au spus că-l vor decapita dacă spune ceva", mai spune Mariana, potrivit sursei citate.

După spusele surorii lui, Gheorghiță a fost ultima dată în România în luna aprilie. A ales, în loc să stea acasă, să stea la o mănăstire în Bucovina. A stat acolo timp de două săptămâni.

Gheorghiță Maloș face parte dintr-o familie cu frate și unchi preoți. A fost crescut în iubire față Dumnezeu și, din câte povestește sora acestuia, era dedicat credinței. Sora lui, Mariana, a fost solistă la Opera Națională Română din Iași, dar și o interpretă cunoscută de muzică populară. Aceasta spune că fratele ei ar fi intrat fără voie în grupul pe care îl bănuiește responsabil de dispariția fratelui ei. Acesta ar fi continuat să comunice cu ei, din cauză că a fost amenințat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel