Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marea Britanie. Peste 4.000 de români, printre primii cetăţeni care vor fi vaccinaţi contra COVID-19
WhatsApp
Marea Britanie începe vaccinarea împotriva COVID-19, iar românii care lucrează în sistemul medical sunt printre primii europeni care vor beneficia de imunizare. În sistemul sanitar din Marea Britanie lucrează peste 4.000 de români.
vaccin_covid_vaccin

Nicoleta s-a mutat în Marea Britanie în 2016. Tot de atunci, lucrează ca asistentă medicală la un centru pentru tratarea persoanelor cu afecţiuni psihice.

Luna aceasta ar urma să beneficieze de vaccinul anti-COVID. Vaccinarea ar trebui să fie făcută pe bază de voluntariat. Nicoleta povesteşte, însă, că tonul patronilor a fost unul imperativ.

„Oficial, fiecare membru al staff-ului a primit un mail, cum că trebuie să ne vaccinăm şi, spunând printre rânduri, că dacă se refuză această vaccinare, angajaţii vor primi mai puţine ore. 80% din acel care home nu vor să-l facă”, povestește Nicoleta, potrivit Mediafax.

Citeşte şi: Marea Britanie, prima țară din lume care aprobă folosirea vaccinului Pfizer/BioNTech

Ea refuză să fie printre primii vaccinaţi și spune că a fost de două ori infectată cu SARS-CoV-2, aşa că are deja imunitate.

„Eu zic că sunt protejată exact în acelaşi procentaj, protecţia pe care mi-o oferă şi vaccinul. Eu, personal şi, probabil, toate asistentele şi tot personalul, suntem într-un sindicat. Un sindicat privat pe care-l plătim separat, şi, probabil, o să cer o altă opinie să vedem în ce fel ne pot obliga”, a mai spus asistenta.

În Marea Britanie, românii sunt a zecea cea mai frecvent întâlnită naţionalitate în rândul personalului medical. Aproximativ 4.731 români lucrează în sistemul medical din Marea Britanie.

Citeşte şi: Belgia. Campania de vaccinare anti-COVID-19 începe chiar la câteva zile după Anul Nou

Marea Britanie va începe săptămâna viitoare campania de vaccinare pentru prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2, a anunţat miercuri seară premierul Boris Johnson, oferind asigurări că vaccinul produs de companiile Pfizer/BioNTech îndeplineşte cele mai stricte standarde internaţionale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel