Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marea Britanie. Amenzi uriaşe pentru cei care încalcă măsura izolării
WhatsApp
Cetățenii din Marea Britanie care încalcă măsura izolării riscă amenzi de până la 10.000 de lire sterline. Persoanele care au fost testate pozitiv pentru coronavirus sau sunt contacți direcți cu o persoană confirmată pozitiv cu COVID-19 sunt obligate să stea în carantină.  
Foto ILUSTRATIV

Potrivit unui studiu comandat de executivul britanic s-a constatat că doar 18% dintre persoanele care aveau simptome au intrat în izolare. De luni, încălcarea măsurii izolării devine ilegală, cu amenzi începând de la 1.000 de lire sterline până la 10.000 de lire sterline. Polițiștii pot verifica dacă cetățenii respectă aceste reguli. Legea se aplică persoanelor care au fost testate pozitiv pentru coronavirus sau cărora medicii le-au recomandat să se autoizoleze deoarece au fost în contact strâns cu cineva care a contractat virusul, potrivit BBC.

De asemenea, guvernul britanic a lansat joi o aplicaţie de monitorizare a localizării persoanelor testate pozitiv pentru COVID-19 în Anglia şi Ţara Galilor şi a încurajat populaţia să o instaleze pe telefoanele mobile pentru a primi alerte despre proximitatea faţă de o asemenea persoană, contribuind astfel la limitarea răspândirii noului coronavirus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel