Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Anglia a dat startul la "marea relaxare". Oamenii s-au înghesuit la terase, iar Boris Johnson s-a tuns în ziua ieșirii din lockdown
Anglia începe să revină la normalitate, după patru luni de lockdown dur impus în lupta cu pandemia. Începând de ieri, s-au deschis terasele, iar oamenii au făcut coadă pentru a se bucura de "marea relaxare". 
Marea Britanie a început relaxarea restricțiilor, după ce a vaccinat mai mult de jumătate din populația adultă (Sursa foto: Reuters)

Relaxarea restricțiilor în Anglia s-a observat cel mai mult în domeniul Horeca. După patru luni de lockdown, terasele au început din nou să primească clienți, iar englezii s-au îmbulzit pur și simplu la mese, potrivit Reuters.

Totodată, s-au deschis și frizeriile și s-au format cozi și aici. Printre cei care au mers să se tundă s-a numărat chiar premierul Boris Johnson. El a avertizat totuși populația să respecte în continuare regulile de distanțare și de igienă. Relaxarea restricțiilor vine în contextul în care peste jumătate din populaţia adultă a Marii Britanii a primit cel puţin prima doză de vaccin anti-COVID-19.

Lockdown ridicat în Marea Britanie 

 

Incepând de luni, 12 aprilie, în Marea Britanie s-au deschis barurile, pub-urile, saloanele de înfrumusețare și sălile de sport.

Primii clienți au apărut încă de la miezul nopții și, treptat, cozi de sute de oameni s-au format în fața mai multor localuri și magazine.

Relaxarea restricțiilor are loc în contextul în care mai bine de jumătate din populația adultă a Marii Britanii a fost vaccinată anticoronavirus. Asta a dus la scăderea cu mai mult de 90% a numărului de infectări și a celui al deceselor cu peste 95% faţă de vârful din luna ianuarie.

Premierul britanic Boris Johnson a descris situația ca fiind „un pas major” spre revenirea la normalitate, dar a cerut populației să fie în continuare atentă la reguli: să se spele pe mâini și să evite aglomerațiile. 

Deși a anunțat că va sărbători la o bere ieșirea din lockdown, Boris Johnson a renunțat la acest gest, în contextul decesului Prințului Philip. El a mers în schimb la frizerie. 

 

[citeste si]

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
DCBusiness.ro | 7 mai 2021, 23:11
PLANTA MINUNE care vindecă peste 150 de BOLI