Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marcel Vela, dat în judecată de şeful Poliţiei Neamţ
WhatsApp
Fostul șef al Poliției Neamț a dat în judecată Ministerul Afacerilor Interne, prin ministrul Marcel Vela, cerând anularea demiterii sale. Acesta susține că nu a fost informat despre motivele demiterii sale și a fost schimbat din funcție când era în concediu medical.
gov.ro

Paul Tablan a declarat, joi, că printr-un alt capăt al cererii depusă la Tribunalul Neamţ - secţia Contencios Administrativ, cere suspendarea ordinului de demitere, până la judecarea pe fond a cauzei privind solicitarea de anulare a demiterii sale.

Fostul inspector şef al IPJ Neamţ consideră că ordinul de destituire, semnat de ministrul Marcel Vela pe 27 noiembrie 2019, este ilegal pentru că a fost dat în timp ce era în concediu medical, şi pentru că era retroactiv.

„Am acţionat în judecată pe 2 capete: suspendarea ordinului ministrului şi anularea ordinului ministrului. Eu am fost eliberat din funcţie în timp ce eram în concediu medical şi pentru o perioadă retroactivă de circa 2 săptămâni. Acţiunea mea se bazează şi pe nişte elemente pe care eu le bănuiesc că au stat la baza refuzului emiterii certificatului ORNISS", a declarat, fostul inspector şef al IPJ Neamţ, comisarul şef Paul Tablan.

 

Fostul inspector şef al IPJ Neamţ nu mai deţinea certificat ORNISS

 

Ordinul de demitere din funcţie emis pe 27 noiembrie 2019 s-a bazat pe faptul că fostul inspector şef al IPJ Neamţ nu mai deţinea certificat ORNISS.

Paul Tablan crede că refuzul eliberării acestui certificat a fost tergiversat şi susţine că nu se află în situaţia şi nici nu a avut acţiuni care să lezeze imaginea IPJ, IGR sau a Ministerului Afacerilor Interne care să conducă la neeliberarea certificatului ORNISS.

Din aceste considerente, Paul Tablan a chemat în aceeaşi acţiune în instanţă şi Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secretelor de Stat pentru a explica de ce nu i-a eliberat certificatul.

În acest moment, comisarul şef Paul Tablan este pus la dispoziţia inspectorului şef al IPJ Neamţ şi se află în concediu de odihnă.

Paul Tablan a deţinut funcţia de inspector şef al IPJ Neamţ în perioada 2010 - 2019.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel