Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
MAE: Caz de COVID-19 la Secția Consulară a Ambasadei României la Chișinău
WhatsApp
Secția Consulară a Ambasadei României la Chișinău a fost suspendată o zi pentru măsuri sanitare și de protecție, după apariția unui caz de infectare cu SARS-CoV-2, anunță Ministerul Afacerilor externe. Activitatea de relații cu publicul este temporar restrânsă.
sediul_mae

Activitatea Secției Consulare a Ambasadei României la Chișinău a fost suspendată luni, pentru adoptarea măsurilor sanitare și de protecție prevăzute de protocoalele aplicabile în situația confirmării unui caz de infectare cu virusul SARS-CoV-2, anunță, marți, MAE.

Activitatea de relații cu publicul va fi temporar restrânsă, pentru a preveni expunerea solicitanților de servicii consulare și a celorlalți membri ai personalului.

„În acest context, au fost adoptate de urgență măsuri de reorganizare și sprijin ale activității secției consulare, astfel încât începând cu data de 26 noiembrie 2020, activitatea cu publicul să fie reluată pentru următoarele servicii consulare, în regim normal: eliberare documente de călătorie și vize, preluare cereri de înregistrare primară a nașterii, precum și preluarea de cereri pentru eliberarea de pașapoarte, cu prioritate pentru minori. Reluarea parțială a activității de lucru cu publicul vine în sprijinul cetățenilor români ale căror pașapoarte au fost deja transmise ambasadei și care trebuie ridicate”, se arată într-un comunicat transmis de MAE.

Pregătiri pentru alegeri

 

De asemenea, în perioada 26 noiembrie – 8 decembrie echipa secției consulare a Ambasadei României la Chișinău va fi suplimentată cu patru funcționari consulari care se vor deplasa din Centrala MAE pentru a asigura gestionarea optimă a activității secției consulare de la Chișinău.

MAE reiterează că activitatea Ambasadei României la Chișinău nu a fost și nu este suspendată, fiind asigurate, în această perioadă, în continuare, demersurile de asistență și protecție consulară a cetățenilor români aflați în situații deosebite (deces, accident, spitalizare, conflicte de muncă, pierderea documentelor de călătorie, repatriere persoane aflate în situații vulnerabile etc.), precum și serviciile consulare cu caracter urgent, cu respectarea măsurilor și restricțiilor adoptate pe plan local.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel