Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
MAE, anunț de ULTIMĂ ORĂ cu privire la ROMÂNII blocați pe insula Samothrakis
WhatsApp
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că autorităţile elene au confirmat reluarea, miercuri dimineaţă, a curselor tur-retur de pasageri şi autovehicule pe ruta insula Samothrakis - Alexandroupolis şi precizează că Ambasada României la Atena este în legătură cu turiştii români aflaţi pe această insulă şi continuă demersurile pe lângă autorităţile locale pentru a asigura plecarea lor în siguranţă.
Sursa foto: captură Observator

Potrivit unui comunicat al MAE, ministrul Afacerilor Externe, Ramona-Nicole Mănescu, a avut mai multe discuţii cu ambasadorul României la Atena, Lucian Fătu. În jurul prânzului, a avut o convorbire şi cu omologul elen, Nikos Dendias, acesta oferind asigurări că autorităţile elene gestionează situaţia, iar cetăţenii români beneficiază de asistenţă pe insulă.

Citește și Grecia. Sute de ROMÂNI sunt BLOCAȚI de două zile pe o insulă. Sunt și familii cu copii mici: „Nimeni nu ia nicio măsură!"

O echipă consulară mobilă din cadrul misiunii diplomatice de la Atena/Consulatului General al României la Salonic s-a deplasat în portul Alexandroupolis pentru a acorda asistenţă consulară, în funcţie de necesităţi, mai precizează comunicatul.

Programul de funcţionare al navelor de transport pasageri şi autovehicule, aşa cum a fost comunicat de autorităţile elene, este următorul: Nava ZEPHIROS, pentru pasageri, cu plecare la orele 10,30, 15,30, 20,30; Nava ANAX, pentru autoturisme, cu plecare la orele 12,00, 21,00.

Citește și Grecia. A PATRA zi de COȘMAR pentru ROMÂNII din Samothraki: „S-a instalat starea de panică"

Cetăţenii români că pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Atena: +30 210 6728879 şi +30 210 6744544, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii: +30 6978996222.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel