Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
MAE: 90 de cetăţeni români care se aflau în Belgia şi Regatul Ţărilor de Jos au revenit în ţară
WhatsApp
Un număr de 90 de cetăţeni români care se aflau pe teritoriul Belgiei şi al Regatului Ţărilor de Jos au revenit marţi în ţară, ei fiind printre cetăţenii care au fost afectaţi de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19.

„În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români aflaţi în străinătate şi care au fost afectaţi de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul zilei de 26 mai, au revenit în ţară 90 de cetăţeni români care se aflau pe teritoriul Regatului Belgiei şi al Regatului Ţărilor de Jos, ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi ale Ministerului Afacerilor Interne”, informează MAE.

Printre cetăţenii români repatriaţi se regăsesc studenţi Erasmus, persoane ale căror contracte de muncă s-au încheiat sau au fost reziliate, cazuri medicale, studenţi aflaţi în tranzit din Statele Unite ale Americii şi alte persoane care se află în situaţii deosebite.

Repatrierea a fost asigurată cu o cursă aeriană specială operată de compania TAROM, pe ruta Bucureşti - Bruxelles - Amsterdam - Bucureşti, precizează MAE.

De asemenea, conform sursei citate, demersurile de repatriere au permis revenirea în ţara de reşedinţă pentru patru cetăţeni ai Republicii Indonezia, un cetăţean al Regatului Belgiei şi un cetăţean al Regatului Ţărilor de Jos, rezidenţi în România. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel