Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ludovic Orban îi răspunde lui Mihai Fifor: „Și-a bătut joc trei ani de țară!”
WhatsApp
Premierul Ludovic Orban a anunţat astăzi că Guvernul urmează să emită o hotărâre prin care sunt stabilite condiţiile, pentru acest an, ale programului „Prima casă”, pentru care au fost alocaţi 2 miliarde de lei, şi a dezminţit categoric „minciuna gogonată lansată de PSD” că acest program nu va mai fi finanţat.
gov.ro

„Disperat că a pierdut puterea după ce şi-a bătut joc 3 ani de ţară, PSD lansează în fiecare zi minciuni, noi şi noi minciuni. Ultima minciună este o campanie mizerabilă în care populaţia României este dezinformată în mod vădit privitor la 'Prima casă', în care PSD aruncă pe piaţă minciuna gogonată că PNL şi Guvernul PNL nu mai finanţează 'Prima casă'.

Guvernul a avut prevăzută suma, este cred în plafon de 2 miliarde, urmează să emitem hotărârea de guvern cu stabilirea condiţiilor pe anul în curs şi, ca atare, dezmint categoric această minciună gogonată, această nouă minciună gogonată care arată cât de neruşinaţi şi de lipsiţi de respect faţă de cetăţenii României sunt cei de la PSD, care continuă zi de zi să lanseze noi dezinformări, noi minciuni pe piaţă, care sunt demontate prin deciziile şi acţiunea Guvernului de zi cu zi", a spus Orban într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a adăugat că Guvernul a prevăzut în legea bugetului de stat şi în legea bugetului asigurărilor sociale suma necesară pentru aplicarea legii pensiilor şi, ca atare, pensiile vor creşte.

 

Mihai Fifor: „Programul Prima Casă, în moarte clinică”

 

Reacția vine după ce Mihai Fifor a acuzat astăzi Guvernul Orban că distruge unul dintre programele de care beneficiază anual mii de familii tinere. Este vorba despre Prima Casă.

„Guvernul PNL a alocat pentru Programul „Prima Casă" doar 200 de milioane de lei în anul 2020. Asta înseamnă că doar 2.100 de familii de tineri își vor putea cumpăra o casă prin acest program, față de perioada guvernelor PSD, când anual erau circa 30.000 de tinere familii obțineau credite avantajoase prin acest program.

Subfinanțarea din acest an înseamnă practic oprirea programului.

Zi de zi ne întrebăm ce rău le-au făcut românii celor de la PNL, încât liberalii luptă cu atâta înverșunare împotriva cetățenilor acestei țări. Zilnic aflăm că o categorie socială a primit o nouă lovitură din partea PNL, că s-a mai tăiat ceva sau nu se va da un drept câștigat. Într-o zi se taie investițiile la autostrăzi sau PNDL, în altă zi PNL anunță că nu sunt bani pentru dublarea alocațiilor, apoi aflăm că pensionarii și profesorii nu vor primi bani în plus de la 1 septembrie, deși aceste drepturi au fost câștigate prin lege, cu alte cuvinte le sunt tăiate acele sume de bani, iar acum primesc și tinerii o lovitură din partea PNL: programul „Prima Casă" nu mai primește finanțarea necesară, fiind practic în moarte clinică”, a scris Mihai Fifor pe pagina sa de Facebook.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel