Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ludovic Orban, precizări despre amânărea ratelor la bănci: "Un lucru simplu, care trebuie înţeles de toţi oamenii"
WhatsApp
Măsura amânării de la plată a ratelor la bănci trebuie luată într-o colaborare între BNR, Guvern şi sistemul financiar-bancar, a declarat prim-ministrul Ludovic Orban.
gov.ro

"Vreau să vă spun un lucru simplu, care trebuie înţeles de toţi oamenii, de sănătatea sistemului financiar-bancar depinde sănătatea economiei.

În momentul în care sistemul financiar-bancar nu mai pompează bani în economie, nu mai împrumută companiile, nu mai împrumută cetăţenii, nu mai împrumută statul pentru cheltuielile publice, economia este într-o problemă extrem de gravă.

Noi trebuie, pe de-o parte, să susţinem companiile şi cetăţenii care au probleme din cauza efectelor colaterale sau efectelor directe ale măsurilor restrictive, să aibă posibilitatea să-şi rescadenţeze creditele, să amâne plata unor rate.

Noi suntem gata să ne asumăm inclusiv plata unei părţi din dobânzi, dar, în mod evident, această măsură trebuie luată într-o colaborare între BNR, Guvern şi, evident, sistemul financiar-bancar", a declarat Ludovic Orban, marţi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, întrebat despre variantele luate în calcul de Guvern privind amânarea plăţii ratelor la bănci.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel