Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ludovic Orban, despre decizia CCR: "Foarte prost! Este clar că deciziile CCR afectează atribuţiile preşedintelui"
WhatsApp
Ludovic Orban critică în termeni duri decizia CCR, care spune că preşedintele Klaus Iohannis nu poate desemna acelaşi premier de două ori.

Întrebat cum vede decizia Curţii Constituţionale, premierul interimar, Ludovic Orban, a răspuns:

"Foarte prost! Nu este nicio preved constituţională care să îl oblige pe preşedintele României în acest sens. Nu există nicio prevedere constituțională care îl împiedică pe președintele României să nominalizeze un candidat de premier cum sunt eu. De o bună bucată de vreme aproape orice conflict juridic sau orice sesizare a CCR a fost tratată de CCR de pe poziții partizane, dându-se satisfacție PSD, fie președinților celor două Camere care au invocat conflicte juridice de natură constituțională. Nu putem să nu vedem un partizanat al CCR. (...) Este clar că deciziile CCR afectează atribuţiile constituţionale ale preşedintelui României. E clar că deciziile CCR afectează atribuțiile constituționale ale președintelui României.

Președintele e persoana publică cu cea mai mare legitimitate în arhitectura statului român, deoarece e ales cu 50% plus 1 la vot. Ca un fir roșu, de câțiva ani, CCR prin deciziile pe care le ia afectează atribnuțiile constituționale ale președintelui. Dacă citiți Constituția, veți vedea că președintele nu e constrâns să numească un premier. Că există o procedură constituțională care e foarte bine stabilită. Doar dacă e un partid care deține 50% plus 1 abia atunci președintele trebuie să numească un premier de la acel partid", a declarat Ludovic Orban.

Curtea Constituţională a României a stabilit că există conflict juridic între preşedinte şi Parlament privind desemnarea liderului PNL Ludovic Orban în funcţia de premier, au precizat oficiali ai CCR. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel