Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Londra. O susținătoare ISIS a recunoscut că intenționa să arunce în aer cea mai mare biserică
WhatsApp
Un susținător al grupării teroriste Stat Islamic a recunoscut că plănuia să arunce în aer Catedrala Saint Paul din Londra, informează BBC. Femeia, în vârstă de 36 de ani, a fost arestată după ce a cerut explozibili de la un polițist sub acoperire.
Catedrala Saint Paul, Londra

Safiyya Shaikh, originară din vestul Londrei, a recunoscut în fața autorităților faptul că s-a dus în „recunoaștere" la punctul emblematic al Londrei, dar și la un hotel.

Femeia în vârstă de 36 de ani, născută sub numele Michelle Ramsden, a fost arestată după ce a cerut dispozitive explozive de la un polițist aflat sub acoperire.

 

Tânăra a recunoscut că plănuia atacuri teroriste

 

În fața instanței de la „Old Bailey", tânăra convertită la Islam a recunoscut că plănuia atacuri teroriste. Sentința va fi dată în luna mai.

Cu două luni înainte să fie arestată, în octombrie 2019, Shaikh s-a împrietenit cu doi polițiști sub acoperire care se dădeau drept soț și soție, membri a unui grup extremist.

Femeia a luat legătura cu cei doi prin intermediul unei aplicații de socializare criptată și a transmis că vrea „foarte mult" să ucidă. „Mereu trimit avertizări, dar aș vrea ca acestea să devină reale", a mai scris femeia.

Totodată, Shaikh a trimis și o poză a Catedralei Saint Paul și a scris că ar vrea ca acest loc să fie ținta unui atac terorist, scrie Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel