Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Lockdown Italia: O regiune anunță închiderea școlilor, magazinelor și a locurilor de joacă
WhatsApp
O localitate din Palermo anunță restricții locale: Școlile se închid, la fel și piața agroalimentară și magazinele.

Există 108 cazuri noi de Covid-19 în Sicilia în ultimele 24 de ore și un total de 6.145 de cazuri de la începutul epidemiei. Situație dificilă în Misilmeri, o municipalitate de aproximativ 30 de mii de locuitori din zona Palermo, unde au fost înregistrate șase cazuri de coronavirus  și se așteaptă rezultatul altor teste.

Acesta este motivul pentru care primarul Rosalia Stadarelli a semnat o ordonanță prin care a decis închiderea provizorie a școlilor până duminică, 27 septembrie. Și unitățile comerciale sunt de asemenea închise până duminică, potrivit Today.it.

O linie grea, așa cum s-a întâmplat în ultimele zile și la Corleone, unde primarul a decis un mini blocaj: Elevii învață de acasă, iar  pub-urile și barurile sunt închise obligatoriu începând cu ora 22.00. Aici, după o nuntă cu aproximativ 250 de persoane, este posibil să se fi declanșat un focar.

Nu este o perioadă lungă, ci o „resetare”

 

„Nu este o perioadă lungă, ci o„ resetare”. Avem nevoie de aceste zile pentru a permite efectuarea unor verificări asupra persoanelor monitorizate. Printre cazurile constatate sunt oameni care s-au întâlnit cu prea mulți oameni și, prin urmare, autoritatea sanitară trebuie să aibă timp să monitorizeze zeci și zeci de subiecți”, a explicat Primarul din Misilmeri într-un LIVE pe Facebook. Ordonanța semnată de Rosalia Stadarelli prevede închiderea școlilor de toate tipurile și nivelurile din zona municipală, liderii școlii fiind invitați „să pună în aplicare inițiativele adecvate care să garanteze continuitatea școlii”.

Sălile de jocuri sau pariuri din Misilmeri și cluburi similare, dar și sălile de sport, facilități sportive și școlile de dans vor trebui să se închidă la ora 22.00. Piața agroalimentară săptămânală este suspendată. Totodată de interzice accesului la locurile de joacă municipale și s-a dispus închiderea cluburilor și asociațiilor recreative și muzicale.

De asemenea, au fost suspendate „toate evenimentele publice cu caracter cultural, de conferință și artistic. Proprietarii afacerilor de catering (baruri, pub-uri, restaurante, pizzerii și înghețate) își pot continua afacerea chiar și după ora 22.00, dar numai dacă clienții sunt așezați la masă și în conformitate cu legislația și liniile directoare actuale. Dacă nu este posibil să întrețineți mesele în siguranță, puteți efectua serviciul de livrare la domiciliu".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel