Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Liviu Dragnea, despre fapta pentru care este după gratii: "Şi dacă ar fi fost aşa, asta nu ar fi fost de condamnat"
WhatsApp
Liviu Dragnea se consideră în continuare nevinovat şi susţine că a fost condamnat de comple turi de judecată nelegale, iar fapta care a făcut obiectul dosarului angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, dosarul în care a fsot condamnat la 3 ani şi şase luni cu executare, nici măcar "nu ar fi fost de condamnat", spune fostul şef al PSD.

"Dacă ţi-aş spune multe din discuţiile de aici... Oamenii spun aşa: să zicem că ar fi adevărate, că acele două angajate, din câteva mii care erau angajate în subordinea Consiliului Judeţean nu ar fi venit la muncă pentru că le-am zis staţi acasă şi nu veniţi la muncă şi dacă ar fi fost aşa, asta nu ar fi fost de condamnat. Nu mai vorbesc de cazuri din alte ţări, cazuri în România, dar cum să vii cu o condamnare pe o declaraţie a unei doamne care, în paranteză fie spus, înţeleg că îşi smulge părul la Târgşor că s-a lăsat păcălită de DNA, că de fapt ea acum e la puşcărie pentru că a spus nişte lucruri care nu sunt adevărate crezând că va scăpa. Nu şi-a dat seama că nu poate să mă bage pe mine fără să o bage pe ea.

Problema e că într-un an spui ceva, peste un an spui altceva. Că se vede din declaraţia de la DNA, o declaraţie infirmată de toţi cei despre care ea spunea şi spui în motivare că da, nu e foarte sigur că este aşa cum spune, dar de ce nu ar fi. Şi atunci dacă de ce nu ar fi, de ce să nu îl condamnăm pe individ.

Eu sunt în situaţia acum în care eu, până la ora asta, am două condamnări de către două complete nelegale. Eu în situaţia asta sunt. La referendum am fost condamnat pe mizeria acea politică de un complet declarat de CCR nelegal. Iar aici am fost adus prin hotărârea unui complet nelegal, declarat tot de CCR.

Spunea prietenul meu (Vasile Dâncu- n. red) că nu există statul paralel. Atunci cum explicăm situaţia asta. Domnul Lăzăroiu care e un om cu curaj, a spus foarte simplu: 'domne, au fost presiuni ca la CCR să se amâne decizia ştiută de toată lumea că acele completuri sunt nelegale, iar la Înalta Curte să se grăbească decizia. Trebuie să existe un sistem foarte puternic să coordonezi două instituţii de asemenea forţă'.

Eu atunci am vrut să ies la presă, dar nu s-a putut. Acum am pe rol o acţiune, s-a dezbătut în presă. Unii au înţeles, alţii băteau câmpii.

E trecut clar în Cartea Europeană a Drepturilor Omului: dacă un om e condamnat de un complet care nu e constituit conform legii, trebuie eliberat imediat. Asta e situaţia mea. Sunt curios să văd motivarea cum spun că acest principiu european nu trebuie respectat.

Nu am mari speranţe, să nu se supere doamna avocat Teodosiu, dar nu am mari speranţe pentru că presiuni sunt şi acolo.

Acum, dacă nu există statul paralel, dacă nu există implicarea unor personaje din sistemul ăsta ocult, de unde ştia o ambasadă cu câteva zile înainte de alegerile din mai anul trecut că luni va fi o zi cu răcoare. Toate ambasadele ştiau. Şi eu ştiam. Se ştia, nu se mai ferea nimeni. 

Nu se mai ferea nimeni în discuţie. Aşa se stabilise undeva, e vinovat, nevinovat, trebuie umflat", a spus Liviu Dragnea, la Realtiatea PLUS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel