Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Lider PSD condamnat pentru fraudă la judecată cu Guvernul Orban, după desființarea Institutului Revoluției, condus de Ion Iliescu
WhatsApp
Emilian Cutean, un fost deputat PSD condamnat pentru fraudă, cere în instanță de la Guvernul României despăgubiri după desființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989, unde era secretar general.

Emilian Cutean, fost deputat PSD și fost secretar general în cadrul Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989 a dat în judecată Guvernul României pentru despăgubiri, după ce a rămas fără serviciu în urma adoptării OUG 91/2019 privind desființarea Institutului condus de Ion Iliescu și Gelu Voican-Voiculescu, scrie Mediafax.

Cutean lucra în cadrul acestui institut în calitate de secretar general, potrivit site-ului oficial. Cauza a fost înregistrată la Curtea de Apel București în contencios administrativ și încă nu a fost stabilit un termen de judecată.

Guvernul argumentează, în OUG care desfiinţează Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989 (IRRD), că activitatea acestuia a fost irelevantă în raport cu banii publici cheltuiţi. Institutul a propagat în spaţiul public interpretări care s-au contrapus cu ancheta în „Dosarul Revoluţiei”.

Fostul deputat PSD Emilian Cutean a fost condamnat definitiv, de Curtea de Apel Bucureşti, la cinci ani de detenţie pentru fraudarea Guvernului cu peste 200.000 de lei, într-o perioadă în care a condus Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor (SSPR).

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel