Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Laura Codruța Kovesi a primit la Bruxelles PREMIUL „Femeia la putere”
WhatsApp
Procurorul șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, a primit premiul „Femeia la putere” acordat de European Movement International și European Women’s Lobby în cadrul celei de-a patra ediții a Premiilor „Femeile Europei” organizat la Bruxelles, se arată într-un comunicat al europeanmovement.eu

Potrivit organizatorilor, Kovesi a primit premiul pentru că a arătat „un extraordinar spirit de lider în Europa prin activitatatea sa notabilă de combatere a corupției la nivel înalt în România”. Organizatorii menționează că Laura Codruța Kovesi a devenit recent primul procuror șef al Parchetului European.

„Sunt foarte onorată să primesc premiul "Femei la Putere" și îl văd ca pe o recunoaștere a eforturilor mele și ca o încurajare de a nu renunța la munca mea. În opinia mea, a fi puternic înseamnă să câștigi încrederea oamenilor și, important, să reușești să o păstrezi. În munca mea, acest lucru se poate obține doar muncind profesionist, fiind consecvent și respectând legea tot timpul. Acest premiu aparține în egală măsură tuturor celor care m-au susținut în lupta împotriva corupției, au sprijinit statul de drept și valorile europene. Vreau în mod special să le mulțumesc celor care m-au susținut de-a lungul anilor. Trebuie să muncim pentru a promova egalittea, justiția și domnia lege, așa cum European Movement a făcut în ultimii 70 de ani", a declarat Kovesi, potrivit g4media.ro.

Alte trei femei din UE care au fost premiate sunt avocata pentru drepturile omului Milena Kadieva (Woman in Action Award), Eleonora Azzaoui & Vera Günther – Founders of Mimycri (Woman in Business Award) și Winning the Woman in Youth Activism Award: Johanna Nejedlová – Co-fondatoarea Konsent. Potrivit organizatorilor, premiile The Women of Europe sunt acordate anual pentru a nora și celebra lupta eforturile femeilor în promovarea proiectului european.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel