Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Kovesi la depunerea jurământului de șef al EPPO: „Preocupările publice legate de fraudă, corupție, statul de drept au crescut“
WhatsApp
Colegiul Parchetului European (EPPO) condus de procurorul român Laura Codruța Kovesi a depus luni jurământul în faţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, la Luxemburg.

Institutia procurorului -șef al Parchetului European (EPPO) a publicat pe contul de twitter două fotografii de de la ședința de inaugurare a instituției.

Laura Codruța Kovesi și-a luat angajamentul solemn de a respectă obligațiile care decurg din funcția lor, potrivit unui comunicat de presă al CJUE: Mă angajez solemn să îmi exercit funcția în deplină independența, în interesul Uniunii în ansamblul sau; să nu solicit și să nu accept instrucțiuni de la nicio persoană sau entitate exterioară Parchetului European.

2. -imagine fara descriere- (ce_juramant_kovesi_spate.jpg)

Mă angajez de asemenea să respect obligația de confidențialitate, în ceea ce privește orice informație deținută de Parchetul European" - astfel a sunat angajamentul solemn rostit de Laura Codruța Kovesi și de procurorii europeni EPPO.

Kovesi a ținut și un scurt discurs în față oficialilor europeni. „Numai un sistem judiciar independent poate aplică legea în mod egal pentru toată lumea. Preocupările publice legate de fraudă, corupție, statul de drept au crescut. Prin protejarea bugetului UE vom juca un rol esențial în consolidarea încrederii cetățenilor europeni în Uniune," este o parte din acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel