Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Klaus Iohannis, mesaj pentru români după recordul de infectări: "Purtați MASCĂ!"
WhatsApp
Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că România a înregistrat un record al infectărilor noi cu COVID-19 și i-a rugat pe români să poarte mască. 

"Dragi români, astăzi, din păcate, avem iarăși un record total nedorit: peste 1.400 de persoane găsite, de ieri până azi cu COVID-19. Este prea mult, este mult prea mult și vă rog pe toți să purtați mască, să păstrați distanța, ca să scăpăm de această epidemie", a spus șeful statului, într-o conferință de presă organizată, miercuri, la Palatul Cotroceni. 

"În acest context, am discutat astăzi la prânz cu ministrul Sănătății, fiincă am observat un interes deosebit și pentru evoluția epidemiei dar și pentru tema vaccinurilor pentru combaterea acestei boli. Este important pentru români să știe că, la acest moment în Uniunea Europeană nu există un vaccin aprobat. Însă, UE sprijină mai multe proiecte de cercetare și sperăm ca într-un viitor cât se poate de apropiat să beneficiem de un vaccin împotriva COVID-19. România este parte din acest efort. România s-a înscris la 10 milioane de doze de vaccin", a mai spus Klaus Iohannis.

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 1.415 cazuri noi de coronavirus și 43 de decese, în prezent, în țară fiind peste 65.000 de cazuri, din care mai mult de jumătate vindecate.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică (GGCS), până miercuri au fost confirmate 65.177 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). U număr de 31.048 pacienți au fost declarați vindecați și 7.026 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

VIDEO

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel