Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Klaus Iohannis, mesaj pentru români după CĂDEREA guvernului Dăncilă: „Votul din 26 mai a fost respectat“
WhatsApp
Preşedintele Klaus Iohannis face declaraţii de presă de la Palatul Cotroceni, după votul pentru moţiunea de cenzură prin care a căzut guvernul Dăncilă.

Șeful statului, Klaus Iohannis, susține de la ora 15:30 o declarație de presă la Palatul Cotroceni, după aflarea rezultatului moţiunii de cenzură. 

Cu 238 de voturi „pentru”, patru „împotrivă” și trei voturi anulate, moțiunea de cenzură depusă de PNL a trecut.

 

„- Astăzi a câştigat România! Votul din 26 mai a fost respectat.

- Felicit PNL pentru iniţiativa acestei moţiuni de cenzură, pentru efortul liderilor de a găsi sprijin pentru reuşita unui demers absolut necesar pentru România. Felicit şi celelalte partide de opoziţie care au pus umărul la îndepărtarea acestui guvern eșuat și derutat. 

- Am reuşit să blocăm dezastrul PSD.

- Mă bucur că raţiunea a prevalat şi în Parlament s-a conturat o opoziţie care s-a implicat şi a arătat că poate lucra împreună pentru a da jos acest guvern dezastruos.

- Orice zi cu Guvernul Dăncilă ar fi însemnat, pentru România, încă o zi pierdută. Mâine, începând cu ora 11.00, voi convoca o primă rundă de consultări cu partidele. Voi asculta opțiunile și voi propune o soluție de executiv care să asigure o guvernare până la viitoarele alegeri parlamentare, indiferent când se vor deesfășura acestea.

- Cea mai bună soluţie pentru redarea legitimităţii parlamentului este întoarcerea la votul cetăţenilor, adică alegeri anticipate.

- Asta nu se poate face decât dacă există un consens al partidelor parlamentare. Voi vedea în ce măsură există un astfel de consesns și care este cea mai bună variantă. Din acest moment prioritară devine aplicarea celei mai bune soluţii constituţionale, ca românii să fie cât mai puțin afectați de efectele post-moțiune.

- România are nevoie de un buget corect pentru anul viitor. Trebuie să facem o nominalizare de comisar european.

- Suntem aproape în pragul alegerilor prezidenţiale şi avem obligaţia să asigurăm desfăşurarea lor corectă și organizarea în cele mai bune condiții

- INCLUSIV PENTRU ROMÂNII DIN DIASPORA

- Sunt probleme care nu suportă nicio amânare.

- Faptul că moțiunea a trecut reprezintă o mare reușită. Bătălia cu PSD nu s-a încheiat aici.

- Este esenţial ca românii să iasă în număr cât mai mare la vot. Într-o democraie votul este singurul care poate hotărî în ce direcție merge România“, a declarat președintele Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel