Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Klaus Iohannis la întâlnirea cu primarii de comune: „PNDL trebuie regândit, nu desființat“
WhatsApp
Președintele Klaus Iohannis participă, la această oră, la reuniunea anuală a Aociașiei Comunelor din România (ACoR) în capitală.

„Îmi face o deosebită plăcere să particip la acest eveniment. La ușă m-a așteptat domnul președinte cu doamna primar și am înțeles că vă doriți să ne vedem mai des. Asta îmi doresc și eu, deci să considerăm întâlnirea de astăzi un început.

Vă încurajez să discutăm deschis despre problemele care ne preocupă.

Forța dumneavoastră e dată de faptul că administrați cu iscusință aproape jumătate din populația României și de capacitatea de a acționa pentru binele comun.

Am mers mult prin țară și m-am întâlnit cu mulți primari. Știu care sunt problemele care apasă pe umerii primarilor.

Am susținut mereu că dezvoltarea comunității locale nu se poate face în absența fondurilor, care trebuie să aibă și o aplicare predictibilă. Bugete construite nerealist, ignorarea unor reguli elementare, fonduri alocate după bunul plac al puternicilor zilei nu trebuie să își mai facă loc.

În acest program de modernizare, satul românesc este o componentă esențială, iar marile proiecte de investii în mediul rural vor fi reconfigurate pentru o transparentizare.

Mulți ați implementat proiecte prin PNDL. Și au fost bani mulți și proiecte eficiente. Dar nu trebuie să trecem cu vederea neajunsurile acestui program. Acest program trebuie regândit, nu desființat. Nu trebuie să mai asistam la decontarea unor lucrări fictive sau prost realizate. 

Un program absolut necesar și care va aduce beneficii certe este cel care vizează extinderea rețelei de gaze. Doar aproximativ o treime din populație este conectată acum la rețeaua de gaze. Este un procent îngrijorător și trebuie să acționăm.

Administrația publică locală trebuie să răspundă exigențelor actuale și să fie în slujba cetățeanului. 

Satul românesc are un potențial uriaș de dezvoltare. Nu o spunem noi, ci străinii care ne vizitează. Ne lipsește însă un plan pe termen lung, o strategie clară pentru ca potențialul să fie pus în valoare. Iar acest plan trebuie să aibă un obiectiv prioritar. Stoparea inegalităților dintre rural și urban“, a declarat șefu statului în fața primarilor de comune din România. 

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel