Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Klaus Iohannis, după demisia lui Victor Costache: „Am SEMNAT!”
WhatsApp
Președintele Klaus Iohannis susține la Palatul Cotroceni, o declarație de presă, după demisia ministrului Victor Costache.
presidency.ro

Am luat act de demisia domnului ministru Victor Costache. Am semnat decretul de numire a noului ministru al Sănătății, Nelu Tătaru. Va depune jurământul în cursul acestei zile.

Despre participarea la reuniunea șefilor de stat și de guvern pe tema COVID, vreau să subliniez în primul rând obiective necesare pentru noi. Având în vedere că situația s-a deteriorat rapid, a devenit crucială achiziția de echipamente medicale prin mecanismul comun în UE.

Este necesară să fie finalizată rapid procedura. Rezerva strategică din UE prin mecanismul european - România este primul stat membru al UE care a primit acceptul UE de a constitui aceste rezerve pe teritoriul țării.

Într-o primă etapă, achiziția în limită de 10 milioane de euro va viza achiziția de echipamente și ventilatoare. Este o procedură derulată independent de Comisie. Voi cere o finanțare mai consistentă pe acest program și voi arăta disponibilitatea României de a se implica mai mult.

Voi discuta și despre repatrierea românilor. Este importantă colaborarea tuturor, mai ales că multe state au impus restricții de circulație.

Cea mai vulnerabilă categorie, lucrătorii noștri sezonieri. Facem tot posibilul să-i aducem acasă, nu e o sarcină ușoară
Voi sublinia și găsirea unor soluții pe plan economic și social.

România e puternic afectată de criza COVID, mai ales în sectorul industrial. Trebuie gândită strategie de recuperare post criză. UE, în ansamblul său, și fiecare stat membru travereză o perioadă etrem de dificlă. Situația devine tot mai dramatică.

Reiau apelul către toți românii: Respectați, vă rog, restricțiile. Stați acasă, doar așa ne putem proteja sănătatea! Este greu, dar numai cu aceste sacrificii vom câștiga lupta cu acest inamic extrem de periculos”, a spus Iohannis.

 


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel