Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Klaus Iohannis, despre izolarea capitalei: Acum pentru București nu se discută de carantinare
WhatsApp
Președintele Klaus Iohannis a convocat, miercuri, la Palatul Cotroceni, o ședință de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei de COVID-19. La ședință participă premierul, ministrul Sănătății și șeful DSU.      
presidency.ro

La ședința de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei de COVID-19 la participat prim-ministrul României, Ludovic Orban, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și şeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat. La ședință au fost  abordate teme precum gestionarea pandemiei și efectul restricțiilor, pregătirea campaniei de vaccinare, precum și suplimentarea paturilor ATI, în condițiile în care, potrivit ultimului bilanț, numărul pacienților internați în secțiile de terapie intensivă a ajuns la 1.204. Potrivit ultimelor date ale autorităților, numărul total al paturilor la ATI este de 1.428.

Fiind întrebat de ce nu se  introduce carantina în capitală, dat fiind că azi au fost înregistrate 1475 de cazuri noi de infectare cu noul coronaviurs, preşedintele Iohannis a transmis că ''acum pentru București nu se discută de carantinare''. ''Decizia de carantinare a unei localități nu e una ușoară. Exact din acest motiv acum câtăva vreme s-a solicitat INSP o metodologie foarte clară, un sistem de puncte pentru tot felul de criterii, rata infectări, număr locuri ATI, persoane peste 65 de ani. În final se face o sumă. Carantinarea se poate lua în considerare când punctajul devine foarte mare. Pentru București încă nu s-a ajuns din fericire la un număr de puncte care face foarte probabilă carantinarea. Acum pentru București nu se discută de carantinare'', a menţionat Iohannis.


[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel