Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Klaus Iohannis, apel la vaccinare: „Este o catastrofă în spitale, o situație disperată”
WhatsApp
Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut un apel pro vaccinare, printr-un mesaj pe contul său de socializare.

Klaus Iohannis a scris despre situația critică din spitale și despre ajutorul primit de România de la țări din UE, iar la final i-a îndemnat pe români să se imunizeze.

”Spitalele sunt arhipline, medicii, personalul medical lucrează non-stop, locuri la terapie intensivă nu mai sunt disponibile. Vorbim despre o catastrofă, o situație disperată în care am primit deja sprijin de la opt state europene. Avem ajutor din toate părțile, dar nimeni nu poate să se vaccineze în locul nostru, asta trebuie să o facem noi!

Nu există altă soluție decât vaccinarea și trebuie să fim serioși și să acceptăm acest lucru. Dragi români, mergeți și vă vaccinați, să nu ajungeți la spital, să nu dați boala mai departe, să terminăm odată cu această pandemie.

În toate statele din vestul Europei, pandemia a fost domolită prin vaccinare” scrie președintele Iohannis, pe Facebook.

Klaus Iohannis, apel la vaccinare: „Este o catastrofă în spitale, o situație disperată”

 

Șeful statului a transmis un mesaj similar, pro-vaccinare și vineri, de la Bruxelles. „Trebuie să fim serioși și să acceptăm acest lucru, nu trebuie să dăm ascultare unora care vorbesc prostii în spațiul public“, a spus șeful statului.

„Acasă situația este foarte complicată, am vorbit eu despre o tragedie, o catastrofă”, a spus Klaus Iohannis care a arătat că mai multe țări europene au ajutat România.

„Am apelat la mecanismul european de sprijin și am primit ajutor deja de la opt state, alte state vor să ne ajute... Solidaritatea europeană nu este doar o expresie, ci un fapt”, a adăugat Klaus Iohannis.

Președintele a mai spus că singura soluție pentru ieșirea din criză este vaccinarea populației.

„Nu există altă soluție decât vaccinarea. Trebuie să fim serioși si să acceptăm acest lucru... În țările din vest, panedemia a fost domolită prin vaccinare... Noi de ce trebuie să dăm ascultare unora care vorbesc prostii în spațiul public... Dragi români, mergeți să vă vaccinați”, a precizat președintele Iohannis la reuniunea Consiliului European, care are loc la Bruxelles, potrivit Mediafax.

Potrivit raportării de vineri, în România, în 24 de ore au fost înregistrate peste 15.000 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, iar 448 de pacienți au murit. 1.848 persoane sunt internate la ATI.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel