Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Klaus Iohannis, declaraţii după anunţul PSD privind moţiunea de cenzură. Ce se întâmplă cu alegerea primarilor în două tururi
WhatsApp
Preşedintele Klaus Iohannis a avut o primă reacţie după ce PSD, prin vocea Liei Olguţa Vasilescu, a anunţat că a strâns semnăturile necesare şi că intenţionează să depună o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Orban.

Şeful statului a început cu un anunţ privind sesiunea extraordinară în care se va discuta alegerea primarilor în două turiri.

"Tocmai am trimis la Parlament scrisorile prin care solicit convocarea celor două Camere în sesiune extraordinară. Solicit această sesiune extraordinară pentru a discuta angajarea răspunderii Guvernului pentru alegerea primarilor în două tururi. Sesiunea extraordinară urmează să aibă loc săptămâna viitoare, între 27 și 31 ianuarie. ", a anunţat preşedintele Klaus Iohannis.

Întrebat ce se va întâmpla cu acest demers în cazul în care va trece moţiunea de cenzură a PSD, preşedintele a răspuns:

"Deocamdată discutăm situații ipotetice. Fapt este că Guvernul dorește să își angajeze răspunderea, drept pentru care am convocat Parlamentul în sesiune. Dacă va trece moțiunea sau nu, și eu mi-am exprimat deja scepticismul în această chestiune, vom vedea și la momentul acela, sigur, Guvernul va analiza situația și va veni, probabil, cu o alternativă. Nu are rost să discutăm acum doar una dintre variante, iar cea principală, care constă în angajarea și trecerea prin Parlament, să rămână nediscutată.".

Cât despre propunerea lui Marcel Ciolacu privind un guvern de uniune naţională, preşedintele Klaus Iohannis a exclus din start această variantă.

"Nu mi se pare oportună discuţia despre un guvern de uniune naţională. Eu îmi doresc un guvern liberal. Orice altă variantă, cel puţin pentru mine, nu intră în discuţie".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel