Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Jurnalul unui român cu Covid-19, întins pe două săptămâni: „Virusul ăsta e groaznic. Dă cu tine de pereți!”
WhatsApp
Silviu Cârligeanu, un tânăr din Bacău care s-a infectat cu coronavirus, a ținut un jurnal pe durata celor 13 zile în care s-au manifestat simptomele bolii și și-a împărtășit experiența. Atât Silviu Cârligeanu, cât și prietena lui, au fost bolnavi de COVID-19. Au aflat că au virusul după ce le-au apărut simptome și s-au testat, pe cont propriu, la o clinică privată. Ignorați de Direcția de Sănătate Publică Bacău, deși au sunat să întrebe ce au de făcut, s-au tratat acasă, după ce au reușit să intre în legătură și cu un medic care le-a recomandat ce tratament să urmeze.
Foto ILUSTRATIV

Silviu Cârligeanu a avut o formă ușoară spre medie și a explicat, pentru HotNews.ro, că acesta a fost motivul pentru care, după experiența neplăcută cu DSP Bacău, nu a apelat și la numărul de urgență 112. A decis că va face acest lucru doar dacă starea sa se va agrava și va avea probleme respiratorii grave. Chiar și așa, Silviu Cârgileanu ține să transmită că "Virusul ăsta e groaznic, vă zic. Chiar și cu o formă ușoară sau medie, te chinuie fizic și psihic. Dă cu tine de pereți."

În plus, el și prietena lui, dar și alți câțiva apropiați care s-au infectat, intenționează să facă în perioada următoare o scanare a plămânilor la computer tomograf, analize de sânge și verificări la inimă și rinichi "din cauză că multe studii spun că unora dintre pacienții care au avut forme ușoare sau moderate le-au fost afectate organe sau funcții vitale. Asta recomand oricui trece prin boală".

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel