Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Jurnalistul Horia Alexandrescu a murit la vârsta de 74 de ani
WhatsApp
Fondator al mai multor ziare şi preşedinte al Asociaţiei Române a Profesioniştilor Mass Media, Horia Alexandrescu, a murit la vârsta de 74 de ani, potrivit unui anunţ făcut de fiica lui pe Facebook. Anca Alexandrescu a publicat luni mesajul „Tata a plecat…", fără să dea detalii.
Medic român, deplâns de foștii colegi: A realizat mii de operații, a redat sănătatea și speranța bolnavilor!

Născut pe 9 aprilie 1947, la Bucureşti, Horia Alexandrescu a absolvit Institutul de Educaţie Fizică şi Sport şi Facultatea de Ziaristică din cadrul Academiei „Ştefan Gheorghiu”. A debutat în presă în anul 1971 la ziarul Sportul, apoi a devenit redactor al acestei publicaţii. Din anul 1977 a scris la Scânteia Tineretului, iar din 1989, la secţia sport a Tineretului Liber. După Revoluţie, a fost secretar general de redacţie la Tineretul Liber, după care, redactor-şef adjunct la aceeaşi publicaţie. În anul 1990 a înfiinţat ziarul Sport Star.

Alexandrescu a fost co-fondator al cotidianului Curierul Naţional, unde a fost şi director general. În 1992, a vândut toate acţiunile pe care le avea la Curierul Naţional, iar în 1993 a părăsit ziarul şi a pus bazele unui nou cotidian, Cronica Română, la care a fost şi director general. A părăsit şi acest ziar în anul 2001 şi a înfiinţat cotidianul Independent. A semnat mai multe volume de publicistică şi a fost moderator de televiziune, la TVR şi OTV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel