Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Zece românce lucrau într-un atelier fără contract. Garda de Finanțe a intrat pe fir
WhatsApp
Zece românce care lucrau într-un atelier de lângă Milano nu aveau contract de muncă. Alături de ele mai sunt încă 10 muncitoare italience, în aceeași situație.   

Patronul unui atelier care se ocupă cu confecționarea lenjeriilor de pat a fost amendat cu 36.000 de euro și riscă să-i fie închisă activitatea după ce Garda de Finanțe a descoperit că niciuna dintre femeile care lucrau acolo nu aveau contract de muncă. Afacerea este administrată de un bărbat italian.

Toate lucrătoarele care își desfășurau activitatea în atelierul situat în localitatea Paderno Dugnano (Milano) aveau în jur de 40 de ani și erau de naționalitate română și italiană, potrivit presei din Italia.

Garda de Finanțe a declanșat un control la societatea comercială care gestionează atelierul, în urma unei reclamații referitoare la munca la negru în cadrul societății respective.

În momentul în care au intrat în atelierul de confecții, situat în centrul localității, agenții au descoperit la lucru șapte muncitoare, unele de cetățenie română, altele italience. Niciuna dintre aceste femei nu aveau contract de muncă înregistrat. Pe lângă cele șapte femei găsite în atelier, ar mai fi încă 13 în aceeași situație.

Oamenii legii au aplicat societății o amendă în valoare de 36.000 de euro și au propus Inspectoratului Teritorial de Muncă să suspende activitatea, relatează publicația Sky TG24.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel